Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 217                                          18.07.2014 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  петнадесети юли                                                                две хиляди и четиринадесета година     

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар: Ж.Р.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №1061 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Т.Х.С., ЕГН********** и С.С.С., ЕГН********** с акт № *** от *** г. на Община Разград,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родените от брака деца М. С. С., ЕГН********** и H. С. С., ЕГН********** се предоставят на майката Т.Х.С., ЕГН**********, като на бащата С.С.С., ЕГН********** се определя режим на лични отношения с децата: Всяка първа, втора и четвърта събота и неделя от месеца от 8 часа на съботния ден до 20 часа на неделния ден, тридесет дни през лятото, по време, което не съвпада с годишния отпуск на майката. В календарните години, когато последната цифра при изписването на годината е четно число, цялата пролетна ваканция и двете деца да бъдат при майката, а цялата зимна ваканция при бащата;  В календарните години, когато последната цифра от изписването на годината е нечетно число, цялата зимна ваканция и двете деца да бъдат при майката, а пролетната ваканция при бащата; На Великден: в четни години при бащата, в нечетни при майката; на 3-ти март и 1-ви май – при майката, на 6-ти май и 24 – май – при бащата.

            2. С.С.С., ЕГН********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на децата си М. С. С., ЕГН********** и H. С. С., ЕГН********** ежемесечна парична издръжка в размер на 100 лв. /сто лева/ за всяко едно от децата, считано от влизане на решението в сила.

            3.  Страните нямат придобити по време на брака недвижими имоти на СИО, нямат спор и претенции един към друг за делба на такива вещи.

            4.Ползването на семейното жилище, което се намира в гр. Р., ж.к. Л.*** ап.*** /собственост родителите на съпруга С.С.С./, се предоставя на съпругът С.С.С..

5. Придобитите по време на брака движими вещи: - лек автомобил Ф. М. с рег. №*** с № на рама ***, цвят светло сив металик /застрахователна стойност/ 500лв.; - ремарке за лек автомобил модел Ш. с рег. № *** с рама *** цвят бял /застрахователна стойност 200лв./; - ремарке за лек автомобил /туристическо/ с рег. №*** с рама *** цвят резеда /застрахователна стойност 100лв./ се предоставят в собственост на С.С.С. и той е техен едноличен собственик след развода. Същият е заплатил на Т.Х.С. за уравнение на дела и сумата от 500лв./петстотин лева/ в брой.

6. След прекратяване на брака съпругата Т.Х.С., ЕГН********** ще носи предбрачното си фамилно име Х.

ОСЪЖДА Т.Х.С., ЕГН**********, да заплати по сметка на РРС 20лв./двадесет лева/  

ОСЪЖДА С.С.С., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 160лв. /сто и шестдесет лева/

Решението не подлежи на обжалване.                                    

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: