Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер      221                      17.07.2014 г.               гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                        състав

На  седемнадесети юли          две хиляди и четиринадесета година     

в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Х.

секретар   Г.А.

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№  1092 по описа за 2014 г.,

 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на Н.Х.О., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р. *******,

срещу Е.С.Р., ЕГН ********** ***, за осъществено от последния домашно насилие на 18.06.2014 г.,

като:

ЗАДЪЛЖАВА Е.С.Р., ЕГН ********** *** да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на Н.Х.О., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р. *******.

ОТСТРАНЯВА Е.С.Р., ЕГН ********** от съвместно обитаваното жилище находящо се на адрес гр. Р. *******, ЗА СРОК ОТ ОСЕМНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

При отказ на Е.С.Р., ЕГН **********  да предаде ключовете от жилище находящо се на адрес гр. Р. *******, ключовете да се изземват от полицейските служители определени от Началника на районното управление на Министерството на вътрешните работи по местонахождението на жилището, на основание чл. 8, ал.5 от Правилника за прилагане на Закона за защита от домашното насилие.

ЗАБРАНЯВА на Е.С.Р., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р. *******  да приближава на разстояние по - малко от 100 м. /сто метра/ до Н.Х.О., ЕГН **********, жилището в което живее Н.Х.О., ЕГН **********, находящо се в гр. Р. *******, както и до местоработата и местата за социален отдих и контакти, посещавани от Н.Х.О., ЕГН **********, ЗА СРОК ОТ ОСЕМНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

ЗАДЪЛЖАВА Е.С.Р., ЕГН ********** ***, да посещава специализирана програма към Консултативния център по проблемите на домашното насилие към центъра на НПО в Разград, находящ се в гр. Разград, ж.к. Освобождение № 34

ПРЕДУПРЕЖДАВА Е.С.Р., ЕГН ********** ***, за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.2 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението  задържа нарушителя и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Да се издаде заповед за съдебна защита.

ОСЪЖДА Е.С.Р., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 1 000 лв. /хиляда лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашното насилие и по сметка на Районен съд – Разград  държавна такса 25 лв. /двадесет и пет лева/  на основание чл. 11, ал.2 от Закона за защита срещу домашното насилие във вр. с чл. 16 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс.

Препис от Решението да се връчи на страните, РУП Разград.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд  Разград в седем дневен срок от връчването му.

След влизането му в сила, преписи от решението и Заповедта, да се връчат за изпълнение на НПО в Разград.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: