Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 227                   01.08.2014 г.      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 17.07.2014 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Христов

Секретар:    Г.А.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 885 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

 

Р  Е  Ш  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между П.Ш.Ю., ЕГН **********,***, и Х.К.Х., ЕГН **********, с постоянен адрес с. ********, ул.  *********, общ. Разград, обл. Разград, и с настоящ адрес с. *****, ул. *********, общ. Разград, обл. Разград, с акт за граждански брак № 3 от 27.07.1985 г. в с. Топчии, общ. Разград, обл. Разград, поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО, на осн. чл. 49  от СК.

ПОСТАНОВЯВА, че след прекратяване на брака, съпругата П.Ш.Ю., ЕГН **********, ще ВЪЗСТАНОВИ фамилното си име от преди този брак Х., на осн. чл. 53 СК.

ОСЪЖДА П.Ш.Ю., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Разград сумата от 50 лв. /петдесет лева/ държавна такса за решаване на делото, както и сумата от 15 лв. /петнадесет лева/, представляващи държавна такса за предявения иск промяна на фамилното й име.

След влизане на Решението в сила, да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, а относно допусната промяна на име – и на съответното бюро за съдимост, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.  

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: