Р Е Ш Е Н И Е

 

                                              2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     четвърти август                                                                    2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

                          

 

Секретар: П.Т.

Прокурор: Л. Г.

Като разгледа докладваното от съдията

АН дело № 472 по описа за 2014  година

 

 

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемият  И.С.И., роден на *** ***., бълг. гражданин, със средно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на *** г. в гр. Р. е причинил лека телесна повреда на Д. Д. С. от гр. Р., изразяваща се в разкъсно-контузна рана в тилната част на главата по средната линия, кръвонасядания на кожата по горните клепачи на двете очи, охлузвания на кожата към върха на носа и в средната част на горната устна, насиняване и охлузване на кожата в горната трета на лявата подбедрица по външната й страна, които увреждания са довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, във вр. с чл. 130, ал. 1 от НК, поради което на основание чл. 78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в РАЗМЕР на 3000 (три хиляди) лева.

ВЕЩЕСТВЕНОТО доказателство по делото  - 1 бр. метална щанга на основание чл. 53 ал.1 б.”а” се отнема в полза на държавата.

ОСЪЖДА обвиняемият  И.С.И., със снета по – горе самоличност да заплати по сметка на дъжавния бюджет сумата 93,05 лв. /деветдесет и три лева и пет стотинки/ - разоски в хода на досъдебното производство.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: