П Р И С Ъ Д А

 

                                2014 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     дванадесети август                                            2014 година        

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.К.

                                                                          Н.С.

                                            

 

Секретар:  Д.Д.

Прокурора: Веселин Якимов

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №  461    по описа за 2014 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Б.С. – роден на *** г. в гр. Б., живущ ***, български гражданин, със средно специално образование, разведен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 22.06.2014 г. в с. Гецово, общ. Разград е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – буйство, невъзпитаност, отправяне на псувни, ругатни, обиди към полицейски служители А.Н.А. – полицай, командир на отделение в група “Охрана на обществения ред” при РУП гр. Разград и М.С.М. – полицай в група “Охрана на обществения ред” при РУП гр. Разград, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл.325, ал.2, пр.2 и 3 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Б.С. със снета по –горе самоличност ЗА ВИНОВЕН за това, че на 22.06.2014 г. в с. Гецово, общ. Разград се заканил с убийство спрямо Д.М.И. *** с думите “Ще ви убия” и  това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Б.С. със снета по –горе самоличност ЗА ВИНОВЕН за това, че на 22.06.2014 г. в с. Гецово, общ. Разград се заканил с убийство спрямо Ц.М.  И. *** с думите “Ще ви убия” и  това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия С.Б.С. едно общо наказание от определените му три наказание в размер на най- тежкото, а именно ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното общо наказание за изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                                                  1.

 

                                                                 

                                                                  2.