П Р И С Ъ Д А

 

                           2014 година                               град Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                         наказателен състав

На двадесет и трети септември                                                      2014 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ Б.

                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.С.

                                                                       В.С.

                                                                 

 

Секретар: Д.Д.

Прокурора: Павлина Узунова

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №  462  по описа за 2014 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият И.Г.И., роден на *** ***, постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с основно образование, неженен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 01.12.2012 година в град Разград, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице навършило 14 годишна възраст – А.Т.А. *** години, като деянието е извършено чрез употреба на сила и заплашване, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 150, ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, поради което и на осн. чл.36 и 54  във вр. с чл.63, ал.1, т.3 НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА, което на основание чл.58а, ал.1 НК НАМАЛЯВА с 1/3 и ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ОСЕМ МЕСЕЦА, изтърпяването на което на основание чл.69, ал.1НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ДВЕ ГОДИНИ.   

ОСЪЖДА подсъдимият И.Г.И., ЕГН **********, да заплати по сметка на държавния бюджет сумата 564,36 (петстотин шестдесет и четири лева и тридесет и шест стотинки) лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата 77.54 (седемдесет и седем лева и 54 ст. ) лева разноски в съдебното производство, и сумата 60.00 лв. /шестдесет/ държавна такса по предявеният гр. иск.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: обект № 1 – тъкано чердже – разноцветно в преобладаващо тъмночервен и зелен цвят, иззети като ВД № 1 при оглед на местопроизшествие на 01.12.2012 година на ул. ***; обект № 2 – светлозелен суичър с гугла с бял надпис “Myrtle Beach”, тъмносини дънки марка “BLACKOUT JEANS” и черно яке марка “REDICS”, предадени с протокол за доброволно предаване от И.И. на 01.12.2012 година и обект № 3 – черни бикини, предадени с протокол за доброволно предаване от А.Т.А. на 01.12.2012 година   след влизане в сила на присъдата да се върнат на собствениците им.  

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:              

 

                           

                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

 

                                                                                        2.