П Р И С Ъ Д А

 

                                  2014 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На       тридесети септември  две хиляди и четиринадесета година    

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:   НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  СЕВЕРИНА МОНЕВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                          дело №      516    по      описа за   2014   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимият  С.Д.Т. роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, осъждан, ЕГН  **********  и подсъдимата  К.М.Т. родена на ***г***, българска гражданка, със средно образование, омъжена, безработна, неосъждана, ЕГН  **********   ЗА ВИНОВНИ   в това, че  на 20.09.2013г. в гр.  ******,  обл. Разград в съучастие като съизвършители помежду си са намерили чужди движими вещи – 1 бр. мобилен телефон “НТС   ONE SILVER 801n       на стойност 900 лева; 1 брой сим карта на стойност 12 лева;  1  бр. кожен калъф на стойност 15 лева и 1 бр. протектор за мобилен телефон на стойност 5 лева,  всичко на обща стойност 932 /деветстотин тридесет и два/  лева, собственост на Д.И.И. *** и в продължение на една седмица не са съобщили за тях на собственика или на властта – престъпление  по чл. 207 ал.1 във вр. с чл.20 ал.2 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 от НК  НАЛАГА   на подс.  С.Д.Т., ЕГН  **********   наказание ГЛОБА  в размер на 150.00 /стои петдесет/ лева, а на подс. К.М.Т., ЕГН  **********    ГЛОБА в размер на 100.00 /сто/ лева.

            ОСЪЖДА подсъдимите С.Д.Т. и К.М.Т. със снета по-горе самоличност да заплатят по сметка на държавния бюджет сумата от  131.18 лева /сто тридесет и един лева и 18 стотинки/, представляваща   разноски   на досъдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: