Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер      277             11.09.2014 г.               гр.Разград

 

                             В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд, на 11.09.2014 г., в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

секретар  Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 1362 по описа за 2014 г.

 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на :

1.           Х.Х.Д., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***,

2.            Х.А.И., ЕГН **********, /род. на ***г./, с постоянен и настоящ адрес  адрес с. **************, действаща чрез своите родители и законни представители – баща ****, ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** и майка – ********* Д., ЕГН **********, с постоянен адрес *** и настоящ адрес с. Е., ул. **********.

 

срещу :

Х.М.Д., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, за осъществено от последния домашно насилие на 21.07.2014 г.,

като:

ЗАДЪЛЖАВА Х.М.Д., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на:

1.            Х.Х.Д., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***,

2.            Х.А.И., ЕГН **********, /род. на ***г./, с постоянен и настоящ адрес  адрес с. **************, действаща чрез своите родители и законни представители – баща ****, ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** и майка – ********* Д., ЕГН **********, с постоянен адрес *** и настоящ адрес с. Е., ул. **********.

 

ОТХВЪРЛЯ, като неоснователни исканията на Х.Х.Д., ЕГН ********** :

-                Да бъде отстранен Х.М.Д., ЕГН ********** от съвместно обитаваното жилище, находящо се в с. Е., ул. **********,

-                Да бъде забранено на Х.М.Д., ЕГН ********** да приближава жилището, находящо се в с. Е., ул. **********, местоработата и местата за социални контакти и отдих на Х.Х.Д., ЕГН **********,

-                Да бъде задължен Х.М.Д., ЕГН **********, да посещава специализираната програма в Центъра на НПО гр.Разград, ж.к.”Освобождение”, №34.

ПРЕДУПРЕЖДАВА Х.М.Д., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.3 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението задържа нарушителят и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

ОТХВЪРЛЯ като неоснователно и недоказано твърдението, че Х.М.Д., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, е осъществил домашно насилие на 21.07.2014 г. спрямо С.А.И., ЕГН **********, /род. на ***г./, с постоянен и настоящ адрес  адрес с. **************, действаща чрез своите родители и законни представители – баща ****, ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** и майка – ********* Д., ЕГН **********, с постоянен адрес *** и настоящ адрес с. Е., ул. **********.

 

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Да се издаде заповед за съдебна защита.

ОСЪЖДА Х.М.Д., ЕГН ********** с постоянен и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 1 000 лв. /хиляда лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашното насилие и по сметка на Районен съд – Разград  държавна такса 25 лв. /двадесет и пет лева/,  на основание чл. 11, ал.2 от Закона за защита срещу домашното насилие във вр. с чл. 16 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс.

Препис от Решението да се връчи на страните и РУП Разград.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд  Разград, чрез Районен съд - Разград в седем дневен срок от връчването му. Жалбата следва да бъде подадена с препис според броя на насрещните страни, на осн. чл. 17, ал.1 ЗЗДН.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: