Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 303                                          25.09.2014 г.                          гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  двадесет и трети септември                           две хиляди и четиринадесета година

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар: Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №1374 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между М.Б.Д., ЕГН********** и П.П.Д., ЕГН********** с акт №103 от 31.07.2004г. на Община Разград,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете П. М. Д., ЕГН********** се предоставят на майката П.П.Д., ЕГН**********, като на бащата М.Б.Д., ЕГН********** се определя режим на лични отношения с детето: Всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9/девет/ часа в събота до 20/двадесет/ часа в неделя, двадесет дни през лятната ваканция на детето, които не съвпадат с годишния отпуск на майката, като конкретното тяхно ползване ще бъде определено с допълнителна уговорка за началната и крайна дата, както и половината от дните на пролетната ваканция на детето, половината от почивните дни определени през Великденската ваканция на детето, половината от почивните дни определени през Коледната ваканция

            2. М.Б.Д., ЕГН********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на детето си П. М. Д., ЕГН**********, чрез неговата майка и законен представител П.П.Д., ЕГН********** ежемесечна парична издръжка в размер на 100лв. /сто лева/, с пощенски запис /Westrrn Union/ или в брой срещу разписка, считано от 01.09.2014г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпването на предпоставки за нейното изменение или прекратяване.

            3. М.Б.Д., ЕГН**********, получава в дял и става изключителен собственик на следните движими вещи придобити по време на брака, а именно:

- Моторно превозно средство: вид - лек автомобил, тип – купе с рег. №****, марка ВАЗ 2121, цвят светло червен, с идентификационен номер /№ на рама/ ХТА212100J0632176, номер на двигател – 0058332, вид на гориво - бензин, с числящи се към него принадлежности. Застрахователната стойност на МПС е в размер на 600/шестотин/ лева.

- Моторно превозно средство: вид- лек автомобил, с регистрационен номер ***, марка – Ауди А8, цвят сив, с идентификационен номер /рама №/ WAUZZZ4DZYN000517, номер на двигател – ADF004603, вид на гориво-бензин/втечнен нефтен газ, с числящи се към него принадлежности. Застрахователната стойност на МПС е в размер на 2000лв./две хиляди лева/

            4. Придобитите по време на брака движими вещи, които представляват обикновена дребна покъщнина са поделени доброволно и предварително и съпрузите нямат претенции в това отношение един към друг.

6. След прекратяване на брака съпругата П.П.Д., ЕГН********** ще носи предбрачното си фамилно име П..

7. Страните не си дължат издръжка един на друг.

ОСЪЖДА П.П.Д., ЕГН**********, да заплати по сметка на РРС 10лв./десет лева/  

ОСЪЖДА М.Б.Д., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 134лв. /сто и тридесет и четири лева/

Решението не подлежи на обжалване.                                   

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: