П Р И С Ъ Д А

 

                                            2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На    втори октомври                                                              2014  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                   

Секретар: Д.Д.

Прокурор: 

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело      81   по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимите Н.Х.Х., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, осъждан, ЕГН ********** и Г.Н.М., роден на *** ***, неосъждан, ЕГН **********  ЗА НЕВИНОВНИ в това, на 14.06.2013 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършители да са причинили лека телесна повреда на С.К. ***, изразяваща се в прободно-порезна рана по дланта на лявата ръка проникваща в меките тъкани с оток и болезненост на същите, което увреждане е довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия и ГИ ОПРАВДАВА по така повдигнатото обвинение за престъпление по чл. 130 ал.1 вр. с чл. 20 ал.2 от НК.                                                                     

ОСЪЖДА подсъдимия Н.Х.Х., със снета по – горе самоличност ДА ЗАПЛАТИ на пострадалия С.К.К., ЕГН ********** на основание чл. 45 от ЗЗД сумата 1 000 лв., представляваща обезщетение за причинените неимуществени вреди – болки и страдания, ведно със законната лихва върху сумата, считано от датата на деликта – 14.06.2013 г. до окончателното й изплащане, като отхвърля гражданския иск за разликата до първоначално предявения размер от 5 000 лв. и в частта, с която се претендира осъждане  на подсъдимия Г.Н.М. да заплати сумата от 5000 лв.,  представляваща обезщетение за причинените от престъплението по чл.130 ал.1 от НК неимуществени вреди, солидарно с подс. Н.Х..

ПРЕКРАТЯВА поризводството по предявения иск, с който се претендира подсъдимите Н.Х.Х., ЕГН ********** и Г.Н.М., ЕГН **********  да бъдат осъдени да заплатят солидарно на тъжителя сумата 5 000 лв., представляваща обезщетение за причинените от престъплението имуществени вреди, ведно със зъконната лихва считано от датата на деликта – 14.06.2013 г. до окончателното й изплащане, поради недопустимост.

 

       ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: