П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На        двадесет и четвърти октомври                                          2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

 

 

 

Секретар: Г.М.

Прокурор: ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №  509 по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Х.Х., роден на *** ***, общ. Кубрат, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че за времето от 26.04.2013 г. до 25.06.2013 г. в с. Беловец, общ. Кубрат, гр. Кубрат, и гр. Разград, в условията на независимо съпричиняване с Н.С.И. ***, е причинил по непредпазливост смъртта на детето си А. Н. С., ЕГН ********** – престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК, поради което на основание чл. 54, във вр. с чл. 58а от НК му налага наказание ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимата Н.С.И., родена на *** ***, общ. Кубрат, бълг. гражданка, без образование, неомъжена, безработна, неосъждана, ЕГН **********, за ВИНОВНА в това, че за времето от 26.04.2013 г. до 25.06.2013 г. в с. Беловец, общ. Кубрат, гр. Кубрат, и гр. Разград, в условията на независимо съпричиняване със С.Х. ***, е причинила по непредпазливост смъртта на детето си А. Н. С., ЕГН ********** – престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК, поради което на основание чл. 54, във вр. с чл. 58а  от НК й налага наказание ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

          ОСЪЖДА подсъдимите С.Х.Х. и Н.С.И. да заплатят солидарно по сметка на републиканския бюджет сумата 670,00 /шестстотин и седемдесет/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  40.00 /четиридесет/ лева разноски в съдебното производство.

         ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – 1 брой камизолка – бяла на цвят, 1 брой шапчица – бяла на цвят, 1 брой ританка – бяла на цвят, 1 брой бутилка от прозрачна пластмаса с биберон, и 1 брой кутия от сухо мляко “Фризолак” синя на цвят, след влизане на присъдата в сила да бъдат върнати на подсъдимите.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: