Р Е Ш Е Н И Е

Номер  357                                         29.10.2014 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На двадесет и втори октомври                    две хиляди и четиринадесета година         

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар   Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№1236  по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   Т.С.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и С.Л.Н., ЕГН ********** *** с акт № *** от *** г. в гр. Р. ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между Т.С.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и С.Л.Н., ЕГН ********** *** споразумение, с което:

          1.УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родените от брака деца Л. С. Л., ЕГН ********** и C. С. Л., ЕГН ********** се предоставя на майката Т.С.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и местоживеенето на децата се определя при нея, а на бащата С.Л.Н., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения с двете деца всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9,00 часа в събота до 17,00 часа в неделя и 20 дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          2. С.Л.Н., ЕГН ********** *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА  на малолетните си деца Л. С. Л., ЕГН ********** и C. С. Л., ЕГН ********** чрез тяхната майка и законен представител Т.С.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ежемесечна парична издръжка в размер на по 85 лв. /осемдесет и пет лева/ за всяко от двете деца, считано от датата на влизане в сила на съдебното решение, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които обуславят изменение или прекратяване на издръжката.

          3.След прекратяването на брака Т.С.Н., ЕГН ********** ще носи предбрачаното си фамилно име Х.

          4.Ползването на семейното жилище, находящо се в гр.Р., ул.”К.”, № *** се предоставя на С.Л.Н., ЕГН **********.

          5.Съпрузите нямат претенции за заплащане на издръжка един към друг.

          ОСЪЖДА С.Л.Н., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака и 122,40 лв. /сто двадесет и два лева и четиридесет стотинки/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

ОСЪЖДА Т.С.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: