Р Е Ш Е Н И Е

Номер  322                              02.10.2014 г.                           гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                      състав

На     първи октомври             две хиляди и четиринадесета година       

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№1309 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между  А.П.А., ЕГН ********** *** и Х.С.А., ЕГН ********** *** с акт № *** на *** г. в гр. Разград ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1.УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака дете А. М. А.А., ЕГН ********** се предоставя на майката Х.С.А., ЕГН ********** ***, при която се определя и местоживеенето на детето.

          2.На бащата А.П.А., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения с малолетната А. М. А.А., ЕГН ********** всеки първи и трети петък, събота и неделя от месеца от 18,00 часа в петък до 18,00 часа в неделя с преспиване на адреса на бащата, пет дни за Новогодишните или коледни празници съответно през четните години от 29.12. а в нечетните години от 22.12., за Гергьовден и в деня на Съединението за шест дни общо, съобразно обявените официални почивни дни, по време на Великденските празници – 3 дни, несъвпадащи с планиран отпуск на майката и един месец през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск.

          3. А.П.А., ЕГН ********** *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете А. М. А.А., ЕГН ********** чрез нейната майка и законен представител Х.С.А., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 90 лв. /деветдесет лева/, считано от влизане на решението в сила, с падеж до 10-то число на всеки месец, за който се дължи, ведно със законната лихва за всяко закъсняло плащане до окончателното им издължаване до настъпване на законно основание за промяна в размера на издръжката.

          4.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

          5.Съпрузите нямат движими и недвижимо имущество, предмет на делба.

          6.След прекратяване на брака съпругата Х.С.А., ЕГН ********** *** ще носи предбрачното си фамилно име Т.

          7. Семейното жилище, което съпрузите са обитавали преди фактическата раздяла между тях, находящо се в гр. В., е освободено и от двамата и никой от тях няма претенции за неговото ползване.

          8.Разноските по делото се поемат от съпрузите така, както са ги направили, а окончателната държавна такса следва да се плати по равно от двамата.

          ОСЪЖДА А.П.А., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака, както и държавна такса в размер на 64,80 лв. /шестдесет и четири лева и осемдесет стотинки/ държавна такса  за уговорената издръжката.

ОСЪЖДА Х.С.А., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: