Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер  347                            17.10.2014 г.                гр. Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд на 16.10.2014 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:      Г.А.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 1540 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

 

Р  Е  Ш  И

 

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Н.Р.Н., ЕГН **********, с постоянен адрес *** и Р.Д.Н., ЕГН **********, с постоянен адрес ***,  на **** г. в гр. Р., с акт №  ***, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1.             Упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете Д. Н. Н., с ЕГН **********, род. на ***г., се предоставят на майката  Р.Д.Н., ЕГН **********, с постоянен адрес ***.

2.             Местоживеенето на роденото от брака дете Д. Н. Н., с ЕГН **********, род. на ***г., се определя при неговата майка Р.Д.Н., ЕГН **********.

3.             Бащата Н.Р.Н., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, ще има режим на лични  отношения с детето Д. Н. Н., с ЕГН **********, както следва – всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 10.00 часа на съботния ден до 17.00 часа на неделния ден, както и тридесет дни през лятото, за времето несъвпадащо с платения годишен отпуск на майката.

4.             Бащата Н.Р.Н., ЕГН **********, с постоянен адрес *** ще заплаща на детето Д. Н. Н., с ЕГН **********, действащо лично и със съгласието на своята майка Р.Д.Н., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, ежемесечна издръжка в размер на 85.00 лева, платима на всяко пето число от месеца за който се дължи, от влизане в сила на съдебното решение, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до окончателното изплащане на сумата, до настъпване на обстоятелства водещи до изменение или отмяна на издръжката.

5.             Страните нямат претенции за издръжка един към друг.

6.             След прекратяването на брака съпругата Р.Д.Н., ЕГН **********, ще възстанови фамилното си име от преди този брак – КР.

7.             Ползването на семейното жилище представляващо : Дворно място с площ от 353.00 кв. м. заедно с построената в него Жилищна сграда и навес, находящо се в гр. Р., улица ********, се предоставя на майката - Р.Д.Н..

8.             Движимото имущество останало в семейното жилище остава в него и същото се придобива  и ползва от Р.Д.Н..

9.             Съпрузите  нямат взаимни претенции към влогове и/или суми по притежаваните от тях банкови сметки.

10.        Разноските по делото се поемат от страните, така като са направени от всеки поотделно.

ОСЪЖДА Н.Р.Н., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от  81.20 лв. /осемдесет и един лева и двадесет стотинки/ за държавни такси.

ОСЪЖДА Р.Д.Н., ЕГН **********, с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 35 лв. /тридесет и пет лева/ за държавни такси.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението в частта му относно присъждането на държавните такси, подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Разград. В останалата си част решението е окончателно и не подлежи на обжалване.   

Да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, а относно допусната промяна на име – и на съответното бюро за съдимост, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: