П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На     двадесет и седми ноември                                                     2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Л.К.

                                                                           И.С.

 

Секретар: Г.М.

Прокурор: ДАНИСЛАВ НИКОЛОВ

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 563  по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия К.П.К., роден на *** ***,  бълг. гражданин, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 13.05.2014 г. в гр. Разград се е заканил с убийство по отношение на С.Т.С. ***, с думите „Ще те убия. Ще ви убия”, и това заканване е възбудило у него основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 от НК МУ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА  подсъдимия К.П.К., роден на *** ***,  бълг. гражданин, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 13.05.2014 г. в гр. Разград се е заканил с убийство по отношение на С.Б.С. *** чрез нейн близък  С.Т.С. от с. гр. с думите “Ще те убия”, “ще ви убия”, и това заканване е възбудило у нея основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 от НК МУ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в РАЗМЕР на ЕДНА ГОДИНА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 23, ал. 1 от НК определя на подсъдимия К.П.К., ЕГН **********, едно общо наказание в размер на НАЙ-ТЕЖКОТО от тях, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

          ОСЪЖДА подсъдимия К.П.К., ЕГН **********, да заплати по сметка на републиканския бюджет сумата 240.00 /двеста и четиридесет/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  300.00 /триста/ лева разноски в съдебното производство.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                          2.