Р Е Ш Е Н И Е

Номер  371                                         03.11.2014 г.                          гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На двадесет и девети октомври                   две хиляди и четиринадесета година         

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар   Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№1616  по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   Н.И.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и И.П.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес *** с акт №**от ***** г. в гр. Разград ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между Н.И.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и И.П.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес ***  споразумение, с което:

            1.УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете П. Н. Б., ЕГН ********** се предоставя на майката И.П.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес ***  и местоживеенето на детето се определя при нея, а на бащата Н.И.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес *** се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета седмица от месеца от 9,00 часа в събота до 19,00 часа в неделя  с преспиване и 30 дни през лятната ваканция, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, както и 10 дни през зимата.

            2. Н.И.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА  на непълнолетното си дете П. Н. Б., ЕГН ********** действащ лично и със съгласието на своята майка И.П.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес ***  ежемесечна парична издръжка в размер на 200 лв. /двеста лева/ между 25-то и 30-то число на текущия месец, считано от датата на влизане в сила на съдебното решение, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които обуславят изменение или прекратяване на издръжката.

            3.След прекратяването на брака И.П.Б., ЕГН ********** ще продължи да носи брачното си фамилно име Б..

            4.Ползването на семейното жилище, находящо се в гр.Р.,  ул.”*****  се предоставя на Н.И.Б., ЕГН **********.

            5.Съпрузите нямат претенции за заплащане на издръжка един към друг.

            6.Отношенията между съпрузите, свързани със собствеността върху недвижимия имот и МПС, придобити по време на брака са уредени с брачен договор от ***** г.

            ОСЪЖДА Н.И.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака и 288 лв. /двеста осемдесет и осем лева/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

ОСЪЖДА И.П.Б., ЕГН ********* с постоянен адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                    

                    

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: