Р Е Ш Е Н И Е

№380/25.11.2014г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на трети ноември, две хиляди и четиринадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Г.М.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №1691 по описа за 2014г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между П.Т.П. с ЕГН-********** *** и Ю.П. Д. с ЕГН-**********,***, сключен с акт №*** на *** г. в гр. Р., по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете T.,  роден на ***г. на бащата-П.Т.П., с право на майката- Ю.П. Д., да го вижда и взема всяка първа и трета седмица от месеца в събота от 9,00 часа  до 18,00 часа в неделя, както и 15 дни през лятото и 15 дни през зимата, когато майката не е в отпуск, както и срещи извън определения режим по взаимно споразумение между родителите.

ОСЪЖДА Ю.П. Д. с ЕГН-********** *** да заплаща на детето си T., роден на *** г., чрез неговия баща и законен представител П.Т.П. с ЕГН-**********, месечна издръжка в размер от 100 лева/сто лева/, считано от влизане на решението в сила.

ОСЪЖДА Ю.П. Д. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 72 лева държавна такса, изчислена върху размера на присъдената издръжка.

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на П.Т.П. с ЕГН-********** следния недвижим имот: 1/3 идеална част от ПОЗЕМЛЕН ИМОТ, находящ се в гр.Р., ул.”В.” № *** с идентификатор № *** с площ от 348 кв.метра, заедно с 1/3 идеална част от построената в дворното място ЖИЛИЩНА СГРАДА с идентификатор № *** -еднофамилна, двуетажна, състояща се от два жилищни етажа, приземен етаж и подпокривно пространство, със застроена площ от 82 кв. метра на всеки етаж ; 1/3 идеална част от САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ В СГРАДА с идентификатор *** с предназначение гараж със застроена площ от 32 кв.метра и 1/3 идеална част от САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ В СГРАДА с идентификатор № *** с предназначение гараж със застроена площ от 32 кв.метра при граници на имота: имот № ***, имот № ***, имот № *** и имот № *** с данъчна оценка 7 598,83 лева, като за уравнение на дела си Ю.П. Д. е получила сумата от 3 000 лева.

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на Ю.П. Д. с ЕГН-********** *** ЛЕК АВТОМОБИЛ марка БМВ, модел-***, с рег.№ ***, рама № *** със застрахователна стойност 1500 лева, като за уравнение на дела си П.Т.П. е получил 700 лева.

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на П.Т.П. с ЕГН-********** *** РЕМАРКЕ ЗА ЛЕК АВТОМОБИЛ марка Я., модел *** с рег.№ *** с рама № *** със застрахователна стойност 1000 лева, като за уравнение на дела си Ю.П. Д. е получила сумата от 500 лева.

ОСЪЖДА П.Т.П. с ЕГН-********** *** и Ю.П. Д. с ЕГН-********** *** да заплатят на районен съд Разград държавна такса за извършената делба на имущество, всеки поотделно по 100,99 лева.

ОБЯВЯВА, че съпрузите са уредили всички спорове помежду си и занапред никой от тях няма каквито и да е претенции по отношение на другия, включително и за издръжка.  

            ОБЯВЯВА, че жената след развода ще носи предбрачното си фамилно име Д..

            ОСЪЖДА П.Т.П. с ЕГН-********** *** и Ю.П. Д. с ЕГН-********** *** да заплатят на районен съд-гр.Разград, всеки поотделно по 20 лева  допълнителна държавна такса.

            Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: