П Р И С Ъ Д А

 

                                  2014 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На        десети декември                                                          2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  НИКОЛАЙ  БОРИСОВ

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  Н.  К.

                                                                                   С.Д.

 

 

Секретар: П.Т.

Прокурор:  В. Я.

Като разгледа докладваното от съдията                                                  НОХ          дело №    187     по описа за  2014   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимите Ц.М.Ц. роден на ***г***, български гражданин, с основно образование,  женен, пенсионер, неосъждан, ЕГН **********  и П.Ц.М. роден на ***г. в гр. Р., живущ ***, български гражданин, със средно образование, неженен, работи като управител на “В. С.” ЕООД гр. в., неосъждан /реабилитиран/ ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВНИ в това, че на *** г. в гр. Р. в съучастие като съизвършители помежду си са отнели чужди движими вещи – фотоапарат м. “Фуджифилм” на стойност 250 лева и мобилен телефон марка “Нокиа” на стойност 120 лева , всичко на обща стойност 370 лева от владението на Н.Д.Н. *** с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила – нанесли са удари в областта на лицето и тялото на Н. – престъпление по чл. 198 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК, поради което и на основание чл. 304 от НК ги ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

               ОСЪЖДА подсъдимите Ц.М.Ц., ЕГН ********** и П.Ц.М., ЕГН ********** солидарно да заплатят на Н.Д.Н., ЕГН  ********** сумата 110.00 (стои и десет) лева, представляваща обезщетение за причинените от деянието имуществени вреди и сумата от 600.00 (шестстотин) лева, представляваща обезщетение за причинените от деянието неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тези суми  до окончателното им изплащане, считано от *** г.

         ОТХВЪРЛЯ предявения от Н.Д.Н., ЕГН  ********** граждански иск против подсъдимите Ц.М.Ц., ЕГН ********** и П.Ц.М., ЕГН ********** за горницата над 110.00 лв. обезщетение за имуществени вреди и над 600.00 лв. обезщетение за неимуществени вреди, като неоснователен и недоказан.

            ОСЪЖДА подсъдимите Ц.М.Ц. и П.Ц.М., със снета по-горе самоличност, да заплатят по сметка на държавния бюджет сумата от 294.40 лева (двеста деветдесет и четири лв. и 40 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата 394,00 (триста четиридесет и четири) лева, от които 344.00 лв. разноски в съдебното производство и 50.00 лв. държавна такса върху уважената част от гражданския иск.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

 

 

                                                                         2.