П Р И С Ъ Д А

 

                                  2014 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На               осемнадесети декември                                            2014 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  Р.Н.

                                                                                                  М. Б.     

 

Секретар: П.Т.

Прокурор:  Л. Г.

Като разгледа докладваното от съдията                                                  НОХ          дело №   295   по описа за 2014 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

               ПРИЗНАВА подсъдимия Г.П.И., роден на *** ***., български гражданин, със средно образование, работещ, женен, осъждан, ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че  на *** г. в гр. Р., в условията на повторност, държал акцизни стоки по смисъла на чл. 2, т. 2 от Закона за акцизите и данъчните складове: “На облагане с акциз подлежат: т. 2 тютюневите изделия”, общо 1000 броя кутии цигари марка “MY WAY”, 80 мм., твърда опаковка, червени на цвят по 20 къса с надпис на латиница  Duty free sales onli - всички без български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон – чл. 28, ал. 1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия: “Тютюневи изделия се транспортират, пренасят, съхраняват, предлагат или продават в търговски складове и обекти само с акцизен бандерол, залепен върху потребителската опаковка при условията на чл. 25, ал. 1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия”: “Тютюневите изделия се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване”, всичко на обща стойност 7500.00 лева, като случаят е немаловажен – престъпление по чл.  234, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ДВЕ ГОДИНИ, което да бъде изтърпяно при СТРОГ първоначален режим в затворническо общежитие от закрит тип.

          НА основание чл. 68, ал. 1 от НК съдът ПРИВЕЖДА в изпълнение наказанието ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА, наложено на подс. Г.П.И. по нохд. № 949/2011 г. по описа на Районен съд гр. Разград, като същото наказание следва да бъде изтърпяно при ОБЩ първоначален режим в затворническо общежитие от открит тип.

         ВЕЩЕСТВЕНИТЕ доказателства – 1000 бр. кутии цигари, без български акцизен бандерол, марка “MY WAY”, 80 мм., по 20 къса в опаковка на основание чл. 53, ал. 1, б. “б” от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата.

          ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.                                   2.