П Р И С Ъ Д А

 

                                  2014 година                                            град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На         четвърти декември                                                           2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН  КОСЕВ

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.   С.             

                                                                        И.М.

                                                                                  

Секретар: Г.М.

Прокурор:  ПАВЛИНА УЗУНОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                  НОХ   дело №  578  по   описа за   2014  година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимият П.А.П., роден на ***г***, български гражданин, със средно  образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 29.11.2013г. в с. Осенец, обл. Разград противозаконно е отнел чуждо МПС – лек автомобил “Ситроен Берлинго” с ДК № *********** на стойност 2700 /две хиляди и седемстотин/ лева от владението на В.Д.Г. ***, собственост на “********” ООД гр. Разград, представлявано от Х. Д. С. и М. П. С. и двамата от гр. Разград, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционен съд  отнетото МПС е било върнато на собственика му – престъпление по чл. 346а т.1 във вр. с чл. 346 ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му налага НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

              ПРИЗНАВА подсъдимият П.А.П., със снета по-горе самоличност за ВИНОВЕН в това, че на 29.11.2013 г. в с. Осенец, обл. Разград е отнел чужди движими вещи – мобилен телефон “Нокия” на стойност 30 лева; сим карта “Глобул” на стойност 12 лева и парична сума в размер на 2 лева, всичко на обща стойност 44 /четиридесет и четири/ лева от владението на П.Б.М., с намерение противозаконно да ги присвои,  като е употребил за това сила – нанесъл  побой на пострадалия М. – престъпление по чл. 198 ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му налага НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 23, ал. 1 от НК съдът определя на подсъдимия П.А.П. едно общо наказание от наложените му две наказания за извършените две престъпления в размер на по-тежкото от тях, а именно НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ ГОДИНИ.

           ОСЪЖДА подсъдимият П.А.П., със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от     2742.00 (две хиляди, седемстотин четиридесет и два) лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство, както и 60.00 (шестдесет) лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                         2.