П Р И С Ъ Д А

 

                                2014 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     първи декември                                                                    2014 година        

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                            

 

Секретар:  Д.Д.

Прокурора: Любомир Георгиев

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   719   по описа за 2014 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Д.Д. – роден на *** г. в гр. Ц., живущ ***, български гражданин, основно образование, женен, неосъждан, безработен, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 13.11.2014 г. в с. Ясеновец, обл. Разград, не е изпълнил заповед от 26.09.2014 г. постановена от състав на Районен съд гр. Разград по гражданско дело № 1480/14 г. по описа на Районен съд гр. Разград за защита от домашно насилие, с която му е наложена забрана да приближава за срок от 6 месеца жилището в с. Ясеновец, местата за социален отдих и контакти на Н.М.А., Н.Д.А., М.С.Д. и Р.С.Д. *** и е задължен да се въздържа от извършването на домашно насилие по отношение на Н.М.А., Н.Д.А., М.С.Д. и Р.С.Д. *** – престъпление по чл. 296, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.78а, ал.1 от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна  отговорност и му НАЛАГА АДМ. НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 1400 лв. / хиляда и четиристотин/ лева.

СЪДЪТ признава подсъдимия С.Д.Д. за НЕВИНОВЕН и ГО ОПРАВДАВА в това да е извършил престъплението в условията на продължавано престъпление по смисъла на чл.26, ал.1 НК.

ОСЪЖДА подсъдимия С.Д.Д., да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 80.00 лв., представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 20.00  лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: