Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 450                                          17.12.2014 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  шестнадесети декември                                  две хиляди и четиринадесета година

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар: Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №1849 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Д.А.Т., ЕГН********** и Т.И.Т., ЕГН********** с акт № *** от ****г.. на Община Разград,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете Пр. Т.Т., ЕГН********** се предоставят на майката Д.А.Т., ЕГН**********, като на бащата Т.И.Т., ЕГН********** се определя режим на лични отношения по местоживеене на детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10 часа в събота до 18 часа в неделя, както и 14 дни през лятото, които не съвпадат с отпускът на майката.

            2. Т.И.Т., ЕГН********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на детето си Пр. Т.Т., ЕГН**********, чрез неговата майка и законен представител Д.А.Т., ЕГН********** ежемесечна парична издръжка в размер на 85лв. /осемдесет и пет лева/.

            3.  Семейното жилище находящо се в гр.Р.****** община Р. област Р., собственост на Т.И.Т., ЕГН**********, се предоставя за ползване на Т.И.Т., ЕГН**********

            4. Придобитият по време на брака лек автомобил марка “Мерцедес” модел “Ц 180” с рег. №*****, номер на рамата: ****** на цвят сив металик, двигател *****се поставя в дял на Д.А.Т., ЕГН********** и тя става негов изключителен собственик.

За уравнение на дела си в това МПС съделителят Т.И.Т., ЕГН********** получава изцяло и в брой от съделителката Д.А.Т., ЕГН********** сумата от 500лв./петстотин лева/. Застрахователната стойност на автомобила е 1000лв./хиляда лева/ съгласно удостоверение за застрахователна стойност на ЗАД “Армеец” изх. №27010150000245/17.11.2014г.

5. Страните по време на брака не са придобили недвижими имоти, представляващи СИО, а останалите движими вещи са разделени помежду им извънсъдебно и доброволно и за в бъдеще никой няма да има каквито и да било претенции във връзка с подялбата на същите.

6. Страните нямат общи придобити по време на брака влогове и депозити в банки и нямат претенции в тази насока един спрямо друг. Нямат претенции към личните банкови сметки на другия съпруг. Задълженията, които е поел всеки един от тях на свое име си остават лични за него и не представляват задължения на другия съпруг след прекратяване на брака.

7. Страните нямат претенции един към друг за заплащане на издръжка след влизане в сила на решението за прекратяване на брака.

8. След прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име Нейкова.

ОСЪЖДА Д.А.Т., ЕГН**********, да заплати по сметка на РРС 30лв./тридесет лева/  

ОСЪЖДА Т.И.Т., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 71,20лв. /седемдесет и един лева и двадесет стотинки/

Решението не подлежи на обжалване.

                                   

РАЙОНЕН СЪДИЯ: