Р Е Ш Е Н И Е

Номер  36                                           29.01.2015 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На   двадесет и осми януари                                                две хиляди и петнадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар     Ж.Р.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№12 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между    С.С.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и Г.П.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** от 04.08.1991 г. в гр. Разград ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1.  УПРАЖНЯВАНЕТО на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на  непълнолетната Е. С. К., ЕГН ********** се предоставя на, респ. местоживеенето му се определя при майката Г.П.К., ЕГН ********** с постоянен адрес ***, като на бащата С.С.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** се определя режим на лични отношенияя с  непълнолетната всяка събота и неделя от месеца от 10,00 часа в съботния ден до 17,00 часа в неделния ден, както и тридесет дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

            2. С.С.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетното си дете Е. С. К., ЕГН ********** действаща със съгласието на своята майка и законен представител  Г.П.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ежемесечна парична издръжка в размер на 90 лв. /деветдесет лева/, считано от влизане в сила на съдебното решение, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменение или прекратяване на издръжката.

            3.  След прекратяване на брака съпругата Г.П.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ще продължи да носи брачното си фамилно име К..

            4. Семейното жилище, представляващо самостоятелен обект в сграда с идентификатор 61710.504.94.1.2 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Разград с адрес гр.Разград, ж.к.************, с предназначение жилище, апартамент с площ 65,72 кв.м.  ведно с избеното помещение и идеалните части от общите части на сградата и правото на строеж се предоставя за ползване на Г.П.К., ЕГН **********.

            5.   Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

6. След прекратяване на брака придобития от съпрузите в режим на съпружеска имуществена общност ½ /една втора/ идеална част от самостоятелен обект в сграда с идентификатор 61710.504.94.1.2 /шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка, петстотин и четири, точка, деветдесет и четири, точка , едно, точка, две/ по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Разград, одобрени със заповед №РД-18-37/10.03.2008 г. на Изпълнителния директор на АГКК, с административен адрес гр.Разград,********** с предназначение жилище, апартамент с площ 65,72 кв.м. /шестдесет и пет цяло и седемдесет и две стотни квадратни метра/, състоящо се от дневна, спалня, кухня и сервизни помещения, брой нива на обекта:1 /едно/, при граници на самостоятелния обект: на същия етаж: имот с идентификатор 61710.504.94.1.3 и имот с идентификатор 61710.504.94.1.1, под обекта:няма и над обекта: имот с идентификатор 61710.504.94.1.5 ведно с прилежащото му избено помещение №2 /две/ с полезна площ 3,55 кв.м. /три цяло и петдесет и пет стотни квадратни метра/, при граници на избеното помещение: ляво – избено помещение №1, дясно – избено помещение №3 и горе – жилища на първи жилищен етаж, ведно с 3,52% /три цяло и петдесет и два процента/ идеални части от общите части на сградата и 6,92% /шест цяло и деветдесет и два процента/ идеални части от общите части от отстъпеното право на строеж върху мястото, който самостоятелен обект се намира в сграда №1 /едно/, разположена върху имот с идентификатор 61710.504.94 /шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка, петстотин и четири, точка, деветдесет и четири, точка/ се поставя в дял и става изключителна собственост на Г.П.К., ЕГН ********** с постоянен адрес ***. За уравнение на дела на  С.С.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** същата е изплатила сумата 1000 лв. /хиляда лева/.

Данъчната оценка на ½ идеална част от самостоятелен обект в сграда с идентификатор 61710.504.94.1.2 е 5 570,90 лв.

7. Движимите вещи, които се намират в жилището по т.6 са предоставят в дял на Г.П.К., ЕГН **********.

8. Съпрузите нямат претенции към влогове и /или суми по притежавани от другия банкови сметки.

            ОСЪЖДА Г.П.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака и държавна такса 91,42 лв. /деветдесет и един лева и четиридесет и две стотинки/ за споразумението в частта за имуществените отношения.

            ОСЪЖДА С.С.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака, държавна такса 20 лв. /двадесет  лева / за споразумението в частта за имуществените отношения  и държавна такса 64,80 лв. /шестдесет и четири лева и осемдесет стотинки/ върху определения размер на издръжката.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: