Р Е Ш Е Н И Е

                                             2015 година                                   град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                  наказателен състав

На  двадесет и втори януари                                                           2015 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:     НИКОЛАЙ Б.

                               

Секретар: Д.Д.

Прокурор: Любомир Г.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело   517  по описа за 2014 година

 

Р  Е  Ш  И:

 

            ПРИЗНАВА обвиняемият Д.Ц.Б., роден на ***г***, български гражданин, с висше образование, женен, работи в  Спешен център гр.  Русе, неосъждан, ЕГН  **********,  ЗА НЕВИНОВЕН  в това, че  за времето от 12.11.2013г. до 25.11.2013г.  в с. Просторно, обл. Разград в условията на независимо съпричиняване с П.Р.Д. ***, П.Ж.П. ***, Д.И.С. ***,  С.П.К. *** и  С.О.Т. ***, по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на малолетната Н. Н. М.  - на 7 години, ЕГН  ********** ***, изразяваща се в системно недохранване и обезводняване на организма, което е причина за тежкото общо състояние на Н.Н.М., довело до полиорганна недостатъчност – остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност, остра сърдечна недостатъчност, остър панкреатит и хипотермия, следствие на което  малолетната  Н. Н. М.  е изпаднала в кома и септичен шок, които по своята медико-биологична характеристика поотделно и в съвкупност обуславят разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетната  Н.Н.М.  - престъпление по чл. 133 ал.1 пр.2 от НК, като на основание чл. 378, ал.4, т.2 от НПК ОПРАВДАВА обвиняемия  по повдигнатото обвинение.

             ПРИЗНАВА  обвиняемият П.Ж. П., роден на ***г***, български гражданин, с полувисше образование, разведен, работещ, мед.фелдшер в ДДУИ с. Просторно, неосъждан,  ЕГН **********, ЗА НЕВИНОВЕН  в това, че за времето от 12.11.2013г. до 25.11.2013г. в с.Просторно, обл.Разград в условията на независимо съпричиняване с Д.Ц.Б. ***,  П.Р.Д. ***,  Д.И.С. ***,  С.П.К. *** и  С.О.Т. ***, по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на малолетната Н.Н.М.  - на 7 години, ЕГН  ********** ***, изразяваща се в системно недохранване и обезводняване на организма, което е причина за тежкото общо състояние на Н.Н.М., довело до полиорганна недостатъчност – остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност, остра сърдечна недостатъчност, остър панкреатит и хипотермия, следствие на което  малолетната  Н.Н.М.  е изпаднала в кома и септичен шок, които по своята медико-биологична характеристика поотделно и в съвкупност обуславят разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетната  Н.Н.М.  - престъпление по чл. 133 ал.1 пр.2 от НК,   като на основание чл. 378, ал.4, т.2 от НПК ОПРАВДАВА обвиняемия по повдигнатото обвинение.

             ПРИЗНАВА  обвиняемата  П.Р.Д., родена на ***г***, българска гражданка, с полувисше образование, вдовица, работи като мед.сестра в ДДУИ с. Просторно, неосъждана, ЕГН  **********, ЗА  НЕВИНОВНА  в това, че за  времето от  12.11.2013г.   до 25.11.2013г.  в с.Просторно, обл.Разград в условията на независимо съпричиняване с Д.Ц.Б. ***, П.Ж.П. ***, Д.И.С. ***,  С.П.К. *** и  С.О.Т. ***, по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на малолетната Н.Н.М.  - на 7 години, ЕГН  ********** ***, изразяваща се в системно недохранване и обезводняване на организма, което е причина за тежкото общо състояние на Н.Н.М.,  довело до полиорганна недостатъчност – остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност, остра сърдечна недостатъчност, остър панкреатит и хипотермия, следствие на което  малолетната  Н.Н.М.  е изпаднала в кома и септичен шок, които по своята медико-биологична характеристика поотделно и в съвкупност обуславят разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетната  Н.Н.М.  - престъпление по чл. 133 ал.1 пр.2 от НК , като на основание чл. 378, ал.4, т.2 от НПК ОПРАВДАВА обвиняемата по повдигнатото обвинение.

               ПРИЗНАВА  обвиняемата С.О.Т., родена на ***г. в гр. И., живуща ***, българска гражданка, с полувисше образование, омъжена, работи като мед.сестра в ДДУИ с. Просторно, неосъждана, ЕГН  **********, ЗА НЕВИНОВНА в това, че за времето от 12.11.2013г. до 25.11.2013г. в с.Просторно, обл.Разград в условията на независимо съпричиняване с  Д.Ц.Б. ***, П.Ж.П. ***, Д.И.С. ***,  П.Р.Д. ***  и  С.П.К. ***, по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на малолетната Н.Н.М.  - на 7 години, ЕГН  ********** ***, изразяваща се в системно недохранване и обезводняване на организма, което е причина за тежкото общо състояние на Н.Н.М., довело до полиорганна недостатъчност – остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност, остра сърдечна недостатъчност, остър панкреатит и хипотермия, следствие на което  малолетната  Н.Н.М.  е изпаднала в кома и септичен шок, които по своята медико-биологична характеристика поотделно и в съвкупност обуславят разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетната  Н.Н.М.  - престъпление по чл. 133 ал.1 пр.2 от НК, като на основание чл. 378, ал.4, т.2 от НПК ОПРАВДАВА обвиняемата  по повдигнатото обвинение.

                  ПРИЗНАВА обвиняемата  С.П.К., родена на ***г***, обл. Р., българска гражданка, с полувисше образование, омъжена, работи  като мед.сестра в ДДУИ с. Просторно, неосъждана, ЕГН **********, ЗА НЕВИНОВНА в това, че за времето от 12.11.2013г.   до 25.11.2013г.  в с.Просторно, обл. Разград в условията на независимо съпричиняване с  Д.Ц.Б. ***,    П.Ж.П. ***, Д.И.С. ***, П.Р.Д. ***,  и  С.О.Т. *** , по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на малолетната Н.Н.М.  - на 7 години, ЕГН  ********** ***, изразяваща се в системно недохранване и обезводняване на организма, което е причина за тежкото общо състояние на Н.Н.М.,  довело до полиорганна недостатъчност – остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност, остра сърдечна недостатъчност, остър панкреатит и хипотермия, следствие на което  малолетната  Н.Н.М.  е изпаднала в кома и септичен шок, които по своята медико-биологична характеристика поотделно и в съвкупност обуславят разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетната  Н.Н.М.  - престъпление по чл. 133 ал.1 пр.2 от НК, като на основание чл. 378, ал.4, т.2 от НПК ОПРАВДАВА обвиняемата по повдигнатото обвинение.

         ПРИЗНАВА  обвиняемата  Д.И.С. родена на ***г***, българска гражданка, с полувисше образование, омъжена, работи като мед.сестра в ЦСМП Русе, филиал Ветово, неосъждана, ЕГН  **********, ЗА НЕВИНОВНА в това, че за времето от 12.11.2013г. до 25.11.2013г.  в с.Просторно, обл.Разград в условията на независимо съпричиняване  Д.Ц.Б. ***,    П.Ж.П. ***,  П.Р.Д. ***,   С.П.К. *** и  С.О.Т. *** , по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на малолетната Н.Н.М.  - на 7 години, ЕГН  ********** ***, изразяваща се в системно недохранване и обезводняване на организма, което е причина за тежкото общо състояние на Н.Н.М.,   довело до полиорганна недостатъчност – остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност, остра сърдечна недостатъчност, остър панкреатит и хипотермия, следствие на което  малолетната  Н.Н.М.  е изпаднала в кома и септичен шок, които по своята медико-биологична характеристика поотделно и в съвкупност обуславят разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетната  Н.Н.М.  - престъпление по чл. 133 ал.1 пр.2 от НК, като на основание чл. 378, ал.4, т.2 от НПК ОПРАВДАВА обвиняемата  по повдигнатото обвинение.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: