П Р И С Ъ Д А

 

                                  2015 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На    двадесет и втори януари    

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Ч.

                                                                                                   И.М.

 

 

Секретар:  Г.А.

Прокурор:  ИВА РАНГЕЛОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                  НОХ    дело №    567       по      описа за   2014   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимият       А.  Х.  А., роден на *** *** общ. Р.******, български гражданин, с начално образование, неженен, пенсионер, неосъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че  за времето от 05.01.2011г. до 31.10.2013г. в  гр. Разград и в с. Желязковец в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 2274 от 20.12.2010г. на ТЕЛК  за общи заболявания при МБАЛ “Св.Иван Рилски” гр. Разград, представен пред служител на ТП на НОИ Разград е получил без правно основание чудо движимо имущество – пари  в общ размер на 6679.74 лева /шест хиляди шестстотин седемдесет и девет лева  и седемдесет и четири стотинки/ , представляващи изплатени пенсии – лични пенсии за инвалидност и лична социална пенсия, собственост на ТП на НОИ Разград  с намерение да ги  присвои – престъпление по чл. 212, ал.1 във вр. с чл. 26 ал.1 от НК, поради което и на основание чл.                               54 от НК му налага наказание лишаване от свобода за срок от ДВЕ ГОДИНИ, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК  ОТЛАГА  изпълнението на така наложеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ              .                       

             ОСЪЖДА  на основание ч. 45 от ЗЗД подсъдимият А.Х.А. със снета по-горе самоличност да заплати на ТП на НОИ сумата от 6679,74 лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от  31.10.2013 г. до окончателното изплащане на сумата.                     

             ОСЪЖДА подсъдимият А.Х.А. със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от  189.95   лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство, както и сумата от 110,00 лева представляващи разноски в съдебната фаза на производството, платими по сметка на РРС.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                         2.