П Р И С Ъ Д А

 

         3                       2015 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     девети януари                                                     2015 година        

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.К.

                                                                      С.Д.

                                            

 

Секретар:  Д.Д.

Прокурора: Северина Монева

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   624   по описа за 2014 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Т.Д.Т., роден на *** ***, български гражданин, ученик в 9-ти клас на Спортно училище гр. Разград, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 13.05.2014 г. в гр. Разград, е отнел чужди движими вещи: мобилен телефон Самсунг Галакси Янг Блу на стойност 180.00 лв., СИМ-карта на Глобул на стойност 12.00 лв., черен силиконов калъф на стойност 15.00 лв., черна чантичка от промазка на стойност 5.00 лв., пари в монети с различен номинал на обща стойност 1.20 лв., всичко на обща стойност 213.20 лв. от владението на Е. Е. Е. от гр. Разград и собственост на Г.Н.С. от с. гр.;  мобилен телефон Самсунг S 5220 на стойност 110.00 лв., СИМ-карта на М-тел на стойност 12.00 лв., карта памет 2 гигабайта на стойност 8.00 лв., черна чантичка от промазка на стойност 5.00 лв. 2 бр. секретни ключове за входна врата на стойност 4.00 лв., всичко на обща стойност 141.00 лв. от владението на Г. С. *** и собственост на С.С.О. от с. гр., всичко на обща стойност 354.20 лв., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като обвиняемият, макар и непълнолетен, е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките – престъпление по чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1 т. 3 от НК, като на осн. чл. 61 от НК ГО ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага възпитателна мярка по чл. 13 ал.1 т.12 от ЗБППМН – предупреждаване за настаняване във ВУИ с изпитателн срок от 6 месеца.

ПРИЗНАВА подсъдимия Т.Д.Т. със снета по – горе самоличност за НЕВИНОВЕН да е осъществил горното деяние в условията на продължавано престъпление и го ОПРАВДАВА по така повдигнатото обвинение за престъпление по чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

ОСЪЖДА подсъдимия Т.Д.Т., ЕГН **********, да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата лв. 120.00  лева (сто и двадесет лева), представляваща разноски на досъдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

          След влизане в сила на присъдата препис от същата да се изпрати за сведение на съответната МКБППМН по настоящия постоянен адрес на подсъдимия.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                     

                                      1.                                2.