П Р И С Ъ Д А

 

                                            2015 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На     четиринадесети януари                                                 2015  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Ч.

Н.К.

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор: ИВА РАНГЕЛОВА                                                                Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      635   по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият А.В.П., роден на *** ***, обл. Стара Загора, ул. ****, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 02.07.2014 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител с неизвестно по делото лице, с цел  да набави за себе си и за неизвестното лице имотна облага възбудил и поддържал  заблуждение у П.Т.Р. ***, че дъщеря й си е счупила крака и за операцията й са необходими парични средства в размер на 5000 лева и с това й  причинил имотна вреда в размер на 1200 /хиляда и двеста/ лева – престъпление по чл. 209, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, като на основание чл. 58а от НК му НАЛАГА наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, намалено с една трета от определеното по реда на чл.54 от НК наказание от една година лишаване от свобода, изпълнението на което отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, на основание чл. 66 ал.1 от НК.

ОСЪЖДА подсъдимия А.В.П., със снета по – горе самоличност, да заплати на пострадалата П.Т.Р. ***, на осн. чл. 45 от ЗЗД сумата 1 200 лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението имуществени вреди, ведно със законната лихва върху сумата, считано от 02.07.2014 г. до окончателното й изплащане.

          ОСЪЖДА подсъдимият А.В.П., ЕГН **********, да заплати по сметка на Районен съд град Разград, сумата  50,00/петдесет/ лева държавна такса върху уважената част от предявения граждански иск.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.