Р Е Ш Е Н И Е

№ 30/30.01.2015г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на двадесет и шести януари, две хиляди и петнадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Ж.Р.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №2075 по описа за 2014г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

           

 

                                                  Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между К.Н.Г. с ЕГН-********** и Н.Г.Г. с ЕГН-**********,***, сключен с акт №185 на 05.11.2000г. в гр.Разград, по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете: К., роден на ***г. на майката-Н.Г.Г., с право на бащата-К.Н.Г., да го вижда и взема всяка втора и четвърта седмица от 10,00 часа в събота до 18,00 в неделя, както и един месец през лятото, 10/десет/ дни през зимата, всеки втори ден от Коледните и Новогодишни празници, както и всеки един момент със съгласието на майката.

ОСЪЖДА К.Н.Г. с ЕГН-********** *** да заплаща на детето си К., роден на ***г., чрез неговата майка и законна представителка Н.Г.Г. с ЕГН-**********, месечна издръжка в размер от 100 лева/сто лева/ до пето число на месеца, считано от влизане на решението в сила.

 ОСЪЖДА К.Н.Г. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 72 лева държавна такса, изчислена върху размера на присъдената издръжка.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на недвижимия имот, придобит по време на брака-жилище, находящо се в гр.Р.*** на жената Н.Г.Г. с ЕГН-********** до навършване на пълнолетие на детето К.

ОБЯВЯВА, че движимите вещи, придобити по време на брака са поделени доброволно и че занапред съпрузите нямат имуществени претенции един към друг, включително и за издръжка. Задълженията, който всеки е поел на свое име, остават лични и не представляват задължения за другия.  

            ОБЯВЯВА, че жената след развода ще  продължи да носи брачното си фамилно име Г..

            ОСЪЖДА К.Н.Г. с ЕГН-********** и Н.Г.Г. с ЕГН-**********,*** да заплатят на районен съд-гр.Разград, всеки поотделно по 20 лева  допълнителна държавна такса.

            Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: