П Р И С Ъ Д А

 

                                  2015 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На        двадесет и  четвърти  февруари                                       2015 година

В публично заседание в следния състав

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:  НИКОЛАЙ  БОРИСОВ   

                                                                    Я.  П.                                                                                                                                        

                                                М.   Е. 

 

 

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  СЕВЕРИНА МОНЕВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                         НОХ   дело №     85      по      описа за   2015   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимият С.М.У., роден на ***г*** община Лозница ул. “Н.Хикмет” № 4    български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 06.02.2015г. в с. Градина       община Лозница, в условията  на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършител с Б.Б.К. ***, в условията на повторност, като случаят не е маловажен, чрез използване на МПС – л.а. “Мерцедес 190Е” с рег. № РР 1934 ВА е отнел чужди движими вещи – 1 брой коза кафяво-червена на цвят /неустановена порода/ на стойност 150.00 лева; 1 брой коза  бяла  на цвят /неустановена порода/ на стойност 120.00 лева; 1 брой коза черно-бяла на цвят /неустановена порода/ на стойност 110.00 лева и 2 броя овце, бели на цвят /неустановена                               порода/ на обща стойност 240.00 лева и 1 брой коза, бяла на цвят /неустановена порода/  на стойност 110.00 лева, всички отнети вещи на стойност 730.00 лева от владението на  Р.М.Д. *** без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 пр.1 и т.7 във вр. с чл. 194 ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 във вр. с чл.20 ал.2 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл.36 от НК му налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ САВОБОДА” в размер на ЕДНА ГОДИНА, което на основание  чл. 58а  ал.1 от НК НАМАЛЯВА с 1/3 и постановява да изтърпи наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на  ОСЕМ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален „ОБЩ” режим в затворническо общежитие от открит тип.

            НА ОСНОВАНИЕ чл. 68 ал.1  от НК  ПРИВЕЖДА  в изпълнение наказанието на  С.М.  У. ЕГН  **********,  наложено му по НОХД 469/2012г. по описа на РС Разград, а именно  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на  ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален „ОБЩ” режим в затворническо общежитие от открит тип.

              ПРИЗНАВА  подсъдимият Б.Б.К.,  роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН в това,  че на 06.02.2015г. в с. Градина община Лозница, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършител със С.М.У. ***, в условията на  повторност, като случаят не е маловажен, чрез използване на МПС – л.а.. “Мерцедес 190Е” с рег. № РР 19 34 ВА е отнел чужди движими вещи – 1 брой коза кафяво-червена на цвят /неустановена порода/ на стойност 150.00 лева; 1 брой коза  бяла  на цвят /неустановена порода/ на стойност 120.00 лева; 1 брой коза черно-бяла на цвят /неустановена порода/ на стойност 110.00 лева и 2 броя овце, бели на цвят /неустановена    порода/ на обща стойност 240.00 лева и 1 брой коза, бяла на цвят /неустановена порода/ на стойност 110.00 лева, всички отнети вещи на стойност 730.00 лева от владението на  Р.М.Д. *** без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 пр.1 и т.7 във вр. с чл. 194 ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 във вр. с чл.20 ал.2 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл.36 от НК му налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ САВОБОДА” в размер на ЕДНА ГОДИНА, което на основание  чл. 58а  ал.1 от НК НАМАЛЯВА с 1/3 и постановява да изтърпи наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на  ОСЕМ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален „ОБЩ” режим в затворническо общежитие от открит тип.

            НА ОСНОВАНИЕ чл. 68 ал.1  от НК  ПРИВЕЖДА  в изпълнение наказанието на  Б.Б.К., ЕГН  **********,  наложено му по НОХД 469/2012г. по описа на РС Разград, а именно  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на  ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален „ОБЩ” режим в затворническо общежитие от открит тип.  

           ОСЪЖДА подсъдимите С.М.У., ЕГН **********  и  Б.Б.К., ЕГН  **********   със снета по-горе самоличност да заплатят  по сметка на държавния бюджет сумата от   40.00   лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство,

както и по сметка на РС Разград сумата от 15.00 лева, представляващи разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                         2.