Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  20                    03.02.2015  г.               гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 22.01.2015 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:     Ж.Р.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 1698 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Г.Н.А., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Разград, ул. ****** и Б.И.А., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Разград, ************, сключен на 23.02.1986г. в с. Дянково, общ. Разград, обл. Разград, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

След прекратяването на гражданския брак Г.Н.А. ще възстанови фамилното си име отпреди този брак  М..

СТРАНИТЕ нямат деца под 18 години.

ПОЛЗВАНЕТО  на семейното жилище на страните, находящо се в с.Дянково община Разград ул. „***** се предоставя на Б.И.А. ЕГН  **********.  Г.А.  няма финансови претенции за ползване на семейното жилище, находящо се в с. Дянково, община ************.

СТРАНИТЕ няма да си дължат издръжки един на друг след прекратяването на брака.

РАЗНОСКИТЕ, направени по гр.д. 1698/2014г. по описа на РС Разград остават за всяка една от страните така, като са сторени.

ОСЪЖДА Г.Н.А., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Разград, ул. *******, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Разград сумата:

-                 20 лв. /двадесет лева/, представляваща държавна такса за прекратяването на брака,

-                 15 лв. /петнадесет лева/, представляващи държавна такса за предявения иск за промяна на фамилното й име.

ОСЪЖДА Б.И.А., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Разград, ул. ******** и със съдебен адрес  с. Дянково, община Разград, ул. *****, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Разград сумата 20 лв. /двадесет лева/, представляваща държавна такса за прекратяването на брака.

Да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, а относно допусната промяна на име – и на съответното бюро за съдимост, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд –Разград само в частта за таксите и разноските в двуседмичен срок от връчването му на страните.

В останалата му част решението не подлежи на обжалване, на осн. чл. 330, ал. 5 ГПК.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: