Р Е Ш Е Н И Е

 

 81

 

гр. Разград, 13.03.2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, в публично съдебно заседание на 12.03.2015 г., в състав:

                                                       Районен съдия: Атанас Христов

 

при участието на секретаря Г.М., сложи за разглеждане гр. дело № 48 по описа за 2015 година, докладвано от съдията, и за да се произнесе взе предвид следното:

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето  С. С. Д., ЕГН **********, на майка му Л.Г.Д., ЕГН  **********,***.

ОПРЕДЕЛЯ МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на детето С. С. Д., ЕГН **********, при майка му Л.Г.Д., ЕГН  **********.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на   бащата С.Д.К., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р*** и съдебен адрес гр. Р**** с детето С. С. Д., ЕГН **********, както следва:  бащата ще има право да взема при себе си детето всяка първа и трета седмица от месеца от 09.00 часа в съботния ден до 18.00 часа на неделния ден и един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката. При осъществяване на режима на лични отношения,  бащата ще взема и връща детето от дома на майка му.

ОСЪЖДА С.Д.К., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р*** да заплаща на детето С. С. Д., ЕГН **********, действащо чрез своята майка и законен представител Л.Г.Д., ЕГН  **********,***, месечна издръжка в размер на 90.00 (деветдесет) лева, считано от 15.01.2015г., ведно със законната лихва, за всяка просрочена вноска, до окончателното изплащане на сумата, до настъпване на законово основание за нейното изменение или прекратяване, като отхвърля искането за присъждане на издръжка за разликата до претендирания размер от 130 лв., като неоснователно и недоказано.

ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта за издръжката, на основание чл.242, ал.1 ГПК.

ОСЪЖДА С.Д.К., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р*** ДА ЗАПЛАТИ по сметката на Районен съд Разград сумата от 129.60 лв. (сто двадесет и девет лева и шестдесет стотинки) – държавна такса върху присъдената издръжка на детето.

ОСЪЖДА С.Д.К., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р****, ДА ЗАПЛАТИ на Л.Г.Д., ЕГН  **********,*** сумата от 124.62 лв. (сто и двадесет и четири лева и шестдесет и две стотинки) – за деловодни разноски съразмерно уважената част от исковите претенции, като отхвърля искането за присъждане на разноски за разликата до претендирания размер от 180 лв., като неоснователно на осн. чл. 78, ал.1 ГПК.

ОСЪЖДА Л.Г.Д., ЕГН  **********,***, ДА ЗАПЛАТИ на С.Д.К., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р**** сумата от 92.31 лв. (деветдесет и два лева и  тридесет и една стотинки) – за деловодни разноски съразмерно  отхвърлената част от исковите претенции, като отхвърля искането за присъждане на разноски за разликата до претендирания размер от 300 лв., като неоснователно на осн. чл. 78, ал.3 ГПК.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Разград в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                    Районен съдия: