Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 94                                             20.03.2015 г.                         гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                               състав

На  седемнадесети март                                                   две хиляди и петнадесета година           

в публично заседание в състав:

 

                                                            Председател: Светлана Чолакова

Секретар:  П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №181 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Е. С.Р., ЕГН ********** Г.Х.Р., ЕГН ********** с акт №.9 от 28.09.2012г. на Община Разград,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

 УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на детето С. Е. Р., ЕГН********** се предоставят на майката Г.Х.Р., ЕГН **********. На бащата Е. С.Р., ЕГН **********, се определя режим на лични отношения с детето, всяка първа трета седмица на месеца от 18 часа в събота до 16 часа в неделя, както и един месец през лятото, което по време не съвпада платения годишен отпуск на майката.

             Е. С.Р., ЕГН **********, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на детето С. Е. Р., ЕГН**********, чрез нейната майка и законен представител Г.Х.Р., ЕГН ********** ежемесечна издръжка в размер на 90 лв. /деветдесет лева/, считано от влизане на решението в сила, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на законните предпоставки за изменяването или прекратяването.

            Придобитите по време на брачното съжителство  движими вещи, страните са разпределили в периода преди завеждане на настоящото производство.

Ползването на семейното жилище находящо се в с.******, ул. ”*****” №**, община Разград, област Разград, се предоставя на Е. С.Р..

            След прекратяване на брака съпругата Г.Х.Р. ще носи предбрачното си фамилно име А.

Придобитото по време на брака недвижимо имущество, се предоставя в реален дял както следва:

ПОЗЕМЛЕН ИМОТ – ДВОРНО МЯСТО, находящо се в с.********, община Разград, област Разград, улица “*****” №** с площ 451 /четиристотин петдесети  и един/ квадратни метра, съставляващ по одобрения със Заповед №1620/2013г. кадастрален план на село Ясеновец, община Разград, област Разград, поземлен имот №1046/хиляда четиридесет и шест/, в квартал 61/шестдесет и едно/, ведно с построената в него масивна жилищна сграда, със застроена площ от 92/деветдесет и два/ квадратни метра с изба с полезна площ от 30/тридесет/ квадратни метра, при граници на имота: улица, имот №1045, имот 994 и имот 563, се предоставят в реален дял на Г.Х.Р. ЕГН ********** и тя става изключителен собственик, а за уравнение на дела си Е. С.Р., ЕГН ********** е получил от нея сумата от 2500лв./две хиляди и петстотин лева/. Данъчната оценка на имота е 4622,20лв./четири хиляди шестотин двадесет и два лева и двадесет стотинки/

ПОЗЕМЛЕН ИМОТ – ДВОРНО МЯСТО, находящо се в с.******, община Разград, област Разград, на улица “********” №********* цялото с площ от 544/петстотин четиридесет и четири/ квадратни метра съставляващо имот с планоснимачен №1009/хиляда и девет/ от квартал 25/двадесет и пет/ по плана на село Ясеновец, одобрен със заповед №356/2013г. на Кмета на Община Разград, за който е отреден парцел ХІІ-1009/дванадесет римско тире хиляда и девет арабско/, ведно с построения в него търговски обект СМЕСЕН МАГАЗИН със застроена площ 45,36/четиридесет и пет цяло тридесет и шест стотни/ построен на основание отстъпено право на строеж върху гореописаното дворно място – съгласно Договор 85/05.05.2004г. при граници на имота: от две страни улици, имот 1017 и имот 1008, се предоставя в реален дял на  Е. С.Р., ЕГН ********** и той става изключителен собственик, а за уравнение на дела си Г.Х.Р. ЕГН ********** е получила сумата 3800лв./три хиляди и осемстотин лева/ Данъчната оценка на имота е 7406лв./седем хиляди четиристотин и шест лева/.

ОСЪЖДА Е. С.Р., ЕГН **********, да заплати по сметка на РРС сумата 222,92 лв./двеста двадесет и два лева и деветдесет и две стотинки/.

ОСЪЖДА Г.Х.Р., ЕГН **********, да заплати по сметка на РРС сумата 102,44лв./сто и два лева и четиридесет и четири стотинки/.

          Решението не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: