Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  103           20.03.2015 г.                  гр. Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 19.03.2015 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:       Д.Д.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 429 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между С.Х.А., ЕГН **********,  с постоянен адрес с. *****************, общ. Исперих, обл. Разград и Г.Д.А., ЕГН **********, с постоянен адрес с. *****************, общ. Исперих, обл. Разград, на 05.05.1991г. в с. Самуил, общ. Самуил, обл. Разград, с акт №  25, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение,  съгласно което :

І. Лични отношения.

1. От брака си съпрузите имат две деца навършили пълнолетие и не им се дължи издръжка.

2. Двамата съпрузи са здрави и работоспособни, поради което не си дължат издръжка един на друг.

3.След прекратяването на брака съпругата  ще възстанови фамилното си име от преди този брак - АЛИ.

ІІ. Имуществени отношения.

1.           По време на брака съпрузите заявяват, че не са придобили недвижими имоти, а движимите вещи са си поделили преди години.

2.       Двамата съпрузи нямат помежду си неуредени материални отношения като физически лица.

3.       Направените от страните деловодни разноски и държавни такси по делото се поемат от двамата съпрузи по равно.

 

С настоящото споразумение по чл. 51 СК страните заявяват, че са уредили всички въпроси досежно прекратяването на брака, личните си отношения, имуществените си  отношения и фамилното име на съпругата и никой от тях за напред не може да има каквито и да било претенции спрямо другия.

ОСЪЖДА С.Х.А., ЕГН **********,  с постоянен адрес с. *****************, общ. Исперих, обл. Разград,  и съдебен адрес гр. *****************ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 20 лв. /двадесет лева/ представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака, както и сумата от 15 лв. /петнадесет лева/, представляващи държавна такса за предявения иск за промяна на фамилното й име.

ОСЪЖДА Г.Д.А., ЕГН **********, с постоянен адрес с. *****************, общ. Исперих, обл. Разград, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 20 лв. /двадесет лева/ представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака.

Да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, а относно допусната промяна на име  – и на съответното бюро за съдимост, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението в частта му относно присъждането на държавните такси, подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Разград. В останалата си част решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

   

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: