П Р И С Ъ Д А

 

                                            2015 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На     пети март                                                        2015  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:                                                                                                Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело      724   по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимата Д.А.М. – родена на *** г., български гражданин, с висше образование, вдовица, неосъждана, адрес ***, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че на 10.05.2014 г. в гр. Разград е нанесла лека телесна повреда на К.П.П. – ЕГН **********, изразяваща се в оток на меките тъкани в дясната скулова област и повърхностна драскотина на кожата по вътрешната страна на лявата предмишница в долната й трета, както и бързо преходни насинявания по кожата на лицето и шията с драскотини в същата област, довели до причиняване на  болка и страдание, без разстройство на здравето   - престъпление по чл.130, ал.2 от НК, поради което и на основание чл.78а НК Я ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност, като й налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 1000 /хиляда/ лева.

ОСЪЖДА Д.А.М. – ЕГН ********** да заплати на К.П.П. – ЕГН ********** сумата 350 лв. /триста и петдесет/ лева, представляващи обезщетение за нанесените от престъплението неимуществени вреди, ведно със зак. лихва считано от 10.05.14 г. до окончателното изплащане, както и сумата 872 лв./осемстотин седемдесет и два / лева за направените по делото   разноски.         

ОТХВЪРЛЯ предявеният гр. иск в останалата му част  до 2000 лв./две хиляди/ лева като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

ОСЪЖДА подсъдимата Д.А.М. – ЕГН **********, да заплати по сметка на Районен съд гр. Разград сумата 50.00 лв. /петдесет/ лева, държавна такса върху уважената част от предявеният гр. иск, както и сумата от 80 лева, представляваща деловодни разноски.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: