П Р И С Ъ Д А

 

                                2015 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На двадесет и четвърти  март                                           2015 година  

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                                      

 

Секретар:  Д.Д.

Прокурора: Северина Монева

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   737   по описа за 2014 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия В.С.В., роден на *** ***, български гражданин, българин, със средно образование, студент в НСА “Васил Левски” гр. София, неженен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 23.08.2014 г. в гр. Разград в съучастие като съизвършител със С.С.Ц. по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на повече от едно лице, а именно:

На Е.С.Б. ***, изразяваща се в хематоми в областта на лявото око и дясната буза; насинявания на кожата в лявата половина на гърдите; повърхностни охлузвания на кожата в областта на двете колена; мозъчно сътресение – леко изразено по тежест с краткотрайно замъгление (степенно помрачение) на съзнанието и оплаквания от световъртеж, главоболие, гадене за повръщане, довели до временно разстройство на здравето неопасно за живота на пострадалия и

На М.А.М. ***, лека телесна повреда изразяваща се в контузия на главата: хематом в областта на дясното око и насиняване на кожата на долния клепач на лявото око, с кръвоизливи под конюнктивите (лигавиците) на двете очи; оток на меките тъкани на лявото слепоочие; кръвонасядане на кожата в долната част на дясната буза; охлузване на кожата по вътрешната страна на дясната гривнена става; мозъчно сътресение – леко изразено по тежест с краткотрайно замъгление (степенно помрачение) на съзнанието и оплаквания от главоболие, виене на свят, гадене за повръщане, довели до временно разстройство на здравето неопасно за живота на пострадалия – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4, пр. 3, т. 12 във връзка с чл. 130, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 НК, поради което и на основание чл.78а НК ГО ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 1000 лв./хиляда/ лева.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: