П Р И С Ъ Д А

 

                                            2015 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На    двадесети април                                                                    2015  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор: 

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело      709   по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Б.О., роден на *** г. в гр. Разград, живущ ***, български гражданин, неосъждан, ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН в това, на 07.09.2014 г. в с. Липник е причинил лека телесна повреда на С.И.Р. от с.с., изразяваща се в контузия на главата: контузия в областта на носа, със счупване на носните костици; разкъсно-контузна рана в горната част на лявата ушна мида през цялата й дебелина; ивицести насинявания на кожата на долните клепачи на двете очи; мозъчно сътресение леко изразено по тяжест, с краткотрайно замъгление/степенно помрачение/ на съзнанието, които увреждания са довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия - престъпление по чл. 130 ал.1 от НК, като на основание чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1 500 /хиляда и петстотин/ лева.                                                                  

ОСЪЖДА подсъдимия Н.Б.О., със снета по – горе самоличност ДА ЗАПЛАТИ на пострадалия С.И.Р. на основание чл. 45 от ЗЗД сумата 3 000 лв., представляваща обезщетение за причинените от престъплението неимуществени вреди – болки и страдания, ведно със законната лихва върху сумата, считано от датата на деликта – 07.09.2014 г. до окончателното й изплащане.

ОСЪЖДА подсъдимия Н.Б.О., със снета по – горе самоличност ДА ЗАПЛАТИ на пострадалия С.И.Р. на основание чл. 189 от НПК сумата 492 лв., представляваща разноски в хода на съдебното производство.

       ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: