П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2015 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На     девети април                                                                          2015 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

 

 

Секретар: Г.М.

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ дело № 13  по описа за 2015  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Е.М.С., роден на *** година в гр. Разград, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 27.12.2014 година в гр. Цар Калоян, е причинил лека телесна повреда на Й.А.Ю., ЕГН **********, изразяваща се в хематом на лява орбита и кръвонасядане на долния клепач, и около външния ъгъл на дясното око, нехомогенно кръвонасядане в дясна челна половина, и лява скуловослепоочна област; разкъсно-контузна рана към предверието на  устната кухина от дясната страна на горна устна с подлигавичен кръвоизлив по съседство, и епизод на остро полиморфно психиатрично разстройство, със симптоми на шизофрения – временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 36 и чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1  от НК ОТЛАГА за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ ГОДИНИ.

          ОСЪЖДА подсъдимия Е.М.С., ЕГН **********, да заплати на Й.А.Ю., ЕГН **********, сумата от 5 000.00 (пет хиляди) лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението неимуществени вреди – лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на извършване на деянието – 27.12.2014 година, до окончателното й изплащане, както и сумата от 812.00 (осемстотин и дванадесет) лева разноски по производството.

ОСЪЖДА подсъдимият Е.М.С., ЕГН ********** да заплати по сметка на Районен съд гр. Разград сумата от 200.00 (двеста) лева, представляваща държавна такса върху уважения граждански иск.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: