П Р И С Ъ Д А

 

                                  2015 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На            тридесети април                                   2015 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН  КОСЕВ

 

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ЛЮБОМИР  ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията                                                   НОХ    дело №       165   по      описа за   2015   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимата М.А.Б. родена на ***г***, живуща в с.с., с начално образование, работеща, омъжена, осъждана, ЕГН  **********   ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от 31.05.2010г. до 31.12.2013г. в гр. Цар Калоян община Разград и с. Езерче обл. Разград в условията на продължавано престъпление, чрез използване на официален документ с невярно съдържание –  Експертно  решение   на  ТЕЛК   при  МБАЛ  “Разград” № 2349/09.12.2009г. на ТЕЛК при МБАЛ “Св.Иван Рилски” гр. Разград, като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние /респективно за наличието на 72% трайно намалена работоспособност/, приложен към молба-декларация за отпускане на месечна добавка за социална интеграция с вх.№ ЦК 226/31.05.2010г. до директора на Дирекция “Социално  подпомагане” гр. Разград е получила без правно основание чуждо движимо  имущество -  парични средства в общ размер на 419.25 лева, представляващи месечни добавки за транспортни разходи по чл.25 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания                                   в размер на 419.25 лева, собственост на Агенция “Социално подпомагане” София с намерение да ги присвои, като случая е маловажен – престъпление по чл. 212 ал.6 във вр. с ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 НК й налага наказание “ПРОБАЦИЯ”, включваща следните пробационни мерки:

-         Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от  ШЕСТ МЕСЕЦА с периодичност на изпълнение  ДВА ПЪТИ седмично;

-         Задължителни срещи с пробационен служител за срок от  ШЕСТ МЕСЕЦА.

          ОСЪЖДА подсъдимата М.А.Б.  със снета по-горе самоличност да заплати на Агенция “Социално подпомагане”  гр. София  сумата 419.25 /четиристотин и деветнадесет  0.25/ лева за имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва,  считано от 30.11.2013г. до окончателното й изплащане.

          ОСЪЖДА подсъдимата М.А.Б.  със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от  149.90 лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство, както и по сметка на РС Разград сумата от 40.00 лева за разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: