П Р И С Ъ Д А

 

                                  2015 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На                          двадесет и  девети  април       2015 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН   КОСЕВ

 

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ИВА  РАНГЕЛОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                  НОХ          дело №      215       по      описа за   2015   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимият       А.  И.Б., роден на ***г. в гр. Исперих, живущ ***, български гражданин, със средно образование, неженен, работещ, неосъждан, ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 12.04.2015г. в гр. Разград е управлявал МПС – л.а. “Фолксваген Голф” с рег. № ****** с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.89 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б ал.1 от НК, поради което и на основание чл.  54 от НК му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, като на основание чл.66 ал.1 от НК   ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от  ТРИ ГОДИНИ.

              НАЛАГА  на подсъдимият        А.  И.Б. със снета по-горе самоличност  на осн. чл. 343г от НК наказание  “ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС”  за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл.59 ал.4 НК  ПРИСПАДА времето през което подс. е бил лишен от това право по административен ред, считано от 12.04.2015г.

               ОСЪЖДА подсъдимият А.  И.Б. със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от     73.46 /седемдесет и три лева и 46 стотинки/ лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство, а по сметка на РС Разград сумата от 40.00 /четиридесет/ лева за разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: