Р Е Ш Е Н И Е

№182/22.05.2015г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на осми май, две хиляди и петнадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар :Панка Т.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №459 по описа за 2015г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

           

                                                  Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между С.Л.С. с ЕГН-********** и М.Г. Д. с ЕГН-**********,***, сключен с акт №*** на ***г. в гр.Разград, по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на С.Л.С. с ЕГН-********** следния недвижим имот:

1/2 идеална част от ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор №***, с административен адрес:гр.Разград, ул.”И. в.” №***, с площ от 570 кв.метра, с начин на трайно ползване: ниско застрояване, номер по предходен план: парцел *** в кв.***, при граници: ПИ-61710.505.95; ПИ-67110.505.7050; ПИ-61710.505.7051 и ПИ-61710.505.2609 и РЕАЛНО построените в него: САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ-жилищна сграда с идентификатор ***, еднофамилна със разгъната застроена площ от 110 кв.метра, брой етажи: два, състояща се от: първи жилищен етаж: дневна, кухня с трапезария, баня с тоалетна, входно преддверие и стълбище за вторите етаж и масите; втори жилищен етаж: две спални, килер, коридор и две складови помещения от 25 кв.метра; САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ- гараж с идентификатор №*** със застроена площ от 18 кв.метра и САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ-селскостопанска сграда с идентификатор *** със застроена площ от 19 кв.метра, с данъчна оценка 20 175,50 лева, като за уравнение на дела на М.Г. Д. той е заплатил сумата от 2 000/две хиляди/ лева.

ОСЪЖДА С.Л.С. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 403,51 лева държавна такса за извършената делба на недвижимия имот.

            ОБЯВЯВА, че съпрузите са уредили имуществените си отношения помежду си  и занапред нямат претенции един към друг, включително и за издръжка.

            ДОПУСКА след развода жената да носи предбрачното си фамилно име- Д..

            ОСЪЖДА С.Л.С. с ЕГН-********** и М.Г. Д. с ЕГН-**********,*** да заплатят на районен съд-гр.Разград  всеки поотделно по 20 лева  допълнителна държавна такса.

            Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: