Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер      226             11.06.2015 г.               гр.Разград

 

                             В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд, на 11.06.2015 г., в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

секретар  П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 885 по описа за 2015 г.

 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на :

К.Д.М., ЕГН **********,  с постоянен и настоящ адрес ***,

срещу :

Е.М.Е., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, за осъществено от последния домашно насилие на 04.05.2015г. и 11.05.2015 г.,

като:

ЗАДЪЛЖАВА Е.М.Е., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на:

К.Д.М., ЕГН **********,  с постоянен и настоящ адрес ***.

ОТХВЪРЛЯ, като неоснователни и недоказани исканията на К.Д.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** :

-                Да бъде отстранен Е.М.Е., ЕГН ********** от съвместно обитаваното жилище, находящо се в гр. Разград, ул. Васил Левски № 6, вх.Б, ет.3, ап. 28,

-                Временно да бъде определено местоживеенето на детето Е.Е.Е., ЕГН **********, род. на ***г. при К.Д.М., ЕГН **********,

-                Да бъде забранено на Е.М.Е., ЕГН ********** да приближава жилището, находящо се в в гр. Разград, ул. Васил Левски № 6, вх.Б, ет.3, ап. 28, местоработата и местата за социални контакти и отдих на К.Д.М., ЕГН **********,

-                Да бъде задължен Е.М.Е., ЕГН **********, да посещава специализираната програма в Центъра на НПО гр.Разград, ж.к.”Освобождение”, №34.

ПРЕДУПРЕЖДАВА Е.М.Е., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.3 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението задържа нарушителят и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

ОТХВЪРЛЯ като неоснователно и недоказано твърдението, че Е.М.Е., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, е осъществил домашно насилие на 04.05.2015 г. и 11.05.2015 г. спрямо Е.Е.Е., ЕГН **********, род. на ***г.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Да се издаде заповед за съдебна защита.

ОСЪЖДА Е.М.Е., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 1 000 лв. /хиляда лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашното насилие и по сметка на Районен съд – Разград  държавна такса 25 лв. /двадесет и пет лева/,  на основание чл. 11, ал.2 от Закона за защита срещу домашното насилие във вр. с чл. 16 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс.

Препис от Решението да се връчи на страните и РУ на МВР Разград.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд  Разград, чрез Районен съд - Разград в седем дневен срок от връчването му. Жалбата следва да бъде подадена с препис според броя на насрещните страни, на осн. чл. 17, ал.1 ЗЗДН.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: