Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер       248              25.06.2015 г.                 гр.Разград

 

                             В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд, на 25.06.2015 г., в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

секретар   Ж.Р.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 969 по описа за 2015 г.

 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на :

Д.Р.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***,

срещу :

Д.Д.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, за осъществено от последния домашно насилие на 01.06.2015г.,

като:

ЗАДЪЛЖАВА Д.Д.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** да се въздържа от извършване на домашно насилие.

ОТСТРАНЯВА Д.Д.С., ЕГН ********** от съвместно обитаваното жилище находящо се на адрес с. Стражец, общ. Разград, обл. Разград, ул. ******* № **, ЗА СРОК ОТ ОСЕМНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

При отказ на Д.Д.С., ЕГН **********   да предаде ключовете от жилище находящо се на адрес с. Стражец, общ. Разград, обл. Разград, ул. ******* № **, ключовете да се изземват от полицейските служители определени от Началника на районното управление на Министерството на вътрешните работи по местонахождението на жилището, на основание чл. 8, ал.5 от Правилника за прилагане на Закона за защита от домашното насилие.

ЗАБРАНЯВА на Д.Д.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, да приближава на разстояние по - малко от 100 м. /сто метра/ до:

-              Д.Р.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***,  

-             жилището в което живее Д.Р.С., ЕГН **********,***,

-             както и до местата за социален отдих и контакти, посещавани от Д.Р.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***.

ЗАДЪЛЖАВА Д.Д.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** да посещава специализирани програми организирани от Консултативния център по проблемите на домашното насилие към Сдружение "ЦЕНТЪР НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В РАЗГРАД", на адрес град Разград, жк "*******" блок **, партерен етаж.

ПРЕДУПРЕЖДАВА Д.Д.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.3 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението задържа нарушителят и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Да се издаде заповед за съдебна защита.

ОСЪЖДА Д.Д.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 1 000 лв. /хиляда лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашното насилие и по сметка на Районен съд – Разград  държавна такса 25 лв. /двадесет и пет лева/,  на основание чл. 11, ал.2 от Закона за защита срещу домашното насилие във вр. с чл. 16 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс.

Препис от Решението да се връчи на страните и РУ на МВР Разград, и Консултативния център по проблемите на домашното насилие към Сдружение "ЦЕНТЪР НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В РАЗГРАД".

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд  Разград, чрез Районен съд - Разград в седем дневен срок от връчването му. Жалбата следва да бъде подадена с препис според броя на насрещните страни, на осн. чл. 17, ал.1 ЗЗДН.

 

                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: