П Р И С Ъ Д А

 

                                  2015 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На      двадесет и пети     юни                                                       2015 година

В публично заседание в следния състав

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  Р.  И.

                                                                          Л.Т.

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:   ПАВЛИНА  УЗУНОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                         НОХ    дело №      327     по      описа за   2015   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимият       А.Г.П., роден на ***г***, гражданин на Руската Федерация, но със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Р България, със средно образование, женен, осъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че  на 07.05.2015г. в гр. Разград, самоволно не по установения от закона ред е направил опит да осъществи едно оспорвано от “Свежи пари заложна къща 12” ЕООД гр. Русе с управител И. Д. И. от гр. Русе, предполагаемо свое право да държи мобилен телефон марка “Самсунг”  модел “Галакси С4” на стойност 290.00 лева, заложен от Г.П.Г.,  като опита е останал недовършен по независещи  от дееца причини – престъпление по чл. 323 ал.1 във вр. с чл.18 ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 58 вр. с чл.55 ал.1 т.2 от НК му налага наказание ПРОБАЦИЯ, включващо следните пробационни мерки:

         - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ТРИ ГОДИНИ, с периодичност три пъти седмично;

-         задължителни периодични срещи с пробационен служител  за срок от ТРИ ГОДИНИ;

-         320 часа годишно безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от ТРИ ГОДИНИ;

        ПРИЗНАВА подсъдимият      А. ГРИГОРИЕВИЧ П., със снета по – горе самоличност за НЕВИНОВЕН  в това на 07.05.2015г. в гр. Разград, в условията на опасен рецидив,  чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, да е направил опит  да отнеме чужди движими вещи: 1 брой мобилен телефон марка “Самсунг”  модел “Галакси С4” на стойност 290.00 лева, собственост на Г.П.Г.,  от владението на “Свежи пари заложна къща 12” ЕООД гр. Русе с управител И. Д. И. от гр. Русе, без негово  съгласие, с намерение противозаконно   да ги присвои, като опита е останал недовършен по независещи  от дееца причини и ГО ОПРАВДАВА  по повдигнатото обвинение за извършено престъпление по чл. 196 ал.1 т. 2 във вр. с чл.29 ал.1 б.”б” от НК, във вр. с чл. 195 ал.1 т.3 във вр. с чл.194 ал.1 и във вр. с чл.18 ал.1 от НК.

               ОСЪЖДА подсъдимият А. ГРИГОРИЕВИЧ П.,   ЕГН  **********   със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от   152.00  лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство, както и по сметка на РРС сумата 60,00 лв. представляваща разноски в хода на съдебното производство.

         

 

 

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                         2.