Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 263                              20.07.2015 г.                                      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На петнадесети  Юли                                               две хиляди и петнадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар     Ж.Р.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№563 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между А.Р.О., ЕГН ********** *** и Д.О., роден на *** г. в гр.Чорлу, Република Турция на *** г. с акт № *** в гр. Разград поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49  от СК.

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на малолетната Д, Д.О., ЕГН ********** на майката А.Р.О., ЕГН ********** ***, като определя и местожителството й при нея и определя режим на лични отношения на детето с бащата Д.О., роден на *** г. в гр.Чорлу, Република Турция  всяка първа и трета седмица от месеца от 10,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя и един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          ОСЪЖДА Д.О., роден на *** г. в гр.Чорлу, Република Турция ДА ЗАПЛАЩА на малолетната Д, Д.О., ЕГН ********** чрез нейната майка и законен представител А.Р.О., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на по 120 лв. /сто и двадесет лева/, считано от 25.03.2015 г. до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

          ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака А.Р.О., ЕГН ********** *** да носи предбрачното си фамилно име А.

          ОСЪЖДА Д.О., роден на *** г. в гр.Чорлу, Република Турция ДА ЗАПЛАТИ на А.Р.О., ЕГН ********** *** сумата 620 лв. /шестстотин и двадесет лева/ разноски по призоваването и за особен представител по реда на чл.48, ал.2 от ГПК.

          ОСЪЖДА А.Р.О., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 10 лв. /десет лева/ окончателна държавна такса за иска за развод.

          ОСЪЖДА Д.О., роден на *** г. в гр.Чорлу, Република Турция ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 10 лв. /десет лева/ окончателна държавна такса за иска за развод и сумата 172,80 лв. /сто седемдесет и два лева и осемдесет стотинки/ държавна такса върху размера на издръжката.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                   

                    

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: