П Р И С Ъ Д А

 

                                2015 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     седми юли                                                          2015 година        

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

Секретар:  Д.Д.

Прокурора: Павлина Узунова

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №  354    по описа за 2015 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.Е.Т. – роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, ученик, неженен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 17.01.2015 г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършител с Е.Н.Д. ***, е повредил противозаконно чужди движими вещи:

-                            лек автомобил “Джип Гранд Чероки” с рег. № ***, собственост на Г.Н.Г. ***, като повредата е на стойност 118.90 лв.

-                            лек автомобил “Ситроен Берлинго” с рег. № ***, собственост на И.П.Т. и Е.Т.С.,***, като повредите са на обща стойност 308.26 лв.

-                            лек автомобил “Ауди А6” с рег. № ***, собственост на М.Я.И. и Г.К.И.,***, като повредите са на обща стойност 1777.24 лв., всичко на обща стойност 2204.40 лв. – престъпление по чл.216, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК, поради което и на основание чл.55, ал.1, б. “б” от НК МУ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ ПРОБАЦИЯ, включваща следните пробационни мерки:

А/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ по настоящ адрес на подсъдимия за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА, с периодичност ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО.

Б/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ  СРЕЩИ с пробационен служител за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

ПРИЗНАВА подсъдимия Е. Н.Д. – роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, ученик, неженен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 17.01.2015 г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършител с Ц.Е.Т. ***, е повредил противозаконно чужди движими вещи:

-                            лек автомобил “Джип Гранд Чероки” с рег. № ***, собственост на Г.Н.Г. ***, като повредата е на стойност 118.90 лв.

-                            лек автомобил “Ситроен Берлинго” с рег. № *****, собственост на И.П.Т. и Е.Т.С.,***, като повредите са на обща стойност 308.26 лв.

-                            лек автомобил “Ауди А6” с рег. № ******, собственост на М.Я.И. и Г.К.И.,***, като повредите са на обща стойност 1777.24 лв. и унищожил противозаконно чужда движима вещ – 1 бр. двукрила стъклена врата, на стойност 760 лева, собственост на “Т. -61” ООД гр. Варна, представлявано от Т. Ф. от гр. Разград, всичко на обща стойност 2964.40 лв. – престъпление по чл.216, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК, поради което и на основание чл.55, ал.1, б. “б” от НК МУ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ ПРОБАЦИЯ, включваща следните пробационни мерки:

А/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ по настоящ адрес на подсъдимия за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА, с периодичност ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО.

Б/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ  СРЕЩИ с пробационен служител за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

ОСЪЖДА подсъдимите Ц.Е.Т. и Е.Н.Д. , да заплатят по сметка на Държавния бюджет сумата 332.05 лв. (триста тридесет и два лева и 05 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 40.00 лв. (четиридесет) лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: