Р Е Ш Е Н И Е

Номер  245                                         01.07.2015 г.                         гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                               състав

На  двадесет и четвърти Юни                                 две хиляди и петнадесета година  

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар     П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№1036 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   К.Г.М., ЕГН ********** *** и К.К.М., ЕГН ********** *** на 20.01.2007 г. в гр.Разград с акт №8  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете Г. К. М., ЕГН ********** се предоставят на и местоживеенето му се определя при майката К.К.М., ЕГН ********** ***, като на бащата К.Г.М., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения с детето всяка събота и неделя от месеца от 10,00 часа на съботния ден до 17,00 часа,  както и тридесет дни през лятото, по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          2. К.Г.М., ЕГН ********** *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете Г. К. М., ЕГН ********** действащ чрез неговата майка и законен представител К.К.М., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 90,00 лв.  /деветдесет лева/ до 5-то число на текущия месец, считано от влизане в сила на съдебното решение до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

          3.Съпрузите няма претенции за издръжка един към друг.

          4.След прекратяване на брака К.К.М., ЕГН ********** *** ще  носи предбрачното си фамилното си име КЪНЧЕВА.

          5. Жилището, което съпрузите са обитавали е собственост на родителите на К.Г.М., ЕГН ********** и двамата нямат претенции за ползването му.

          6.Движимите вещи в семейното жилище съпрузите са поделили помежду си и никой от тях няма претенции към другия за тези вещи.

          7.Придобитата по време на брака движима вещ – лек автомобил марка Форд, модел Фокус 1,6И, с държавен регистрационен номер *******, рама №WFOBXXGCDBXL31560, двигател № XL31560 се предоставя в дял и става изключителна собственост на К.К.М., ЕГН ********** ***, като за уравнение на дела си същата е заплатила на К.Г.М., ЕГН ********** *** сумата 150 лв. /сто и петдесет лева/.

          8.Съпрузите нямат взаимни претенции към влогове и /или суми по притежавани от тях банкови сметки.

ОСЪЖДА К.Г.М., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака, сумата 64,80 лв. /шестдесет и четири лева и осемдесет стотинки/ държавна такса върху размера на издръжката и 3 лв. /три лева/ държавна такса върху стойността на дела.

ОСЪЖДА К.К.М., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 3 лв. /три лева/ държавна такса върху стойността на дела.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: