Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер  266                            16.07.2015 г.                гр. Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд на  16.07.2015 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Х.

Секретар:      Г.А.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 1078 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между П.Х.П., ЕГН **********,*** и Д.Б.П., ЕГН **********,***,  на **** г. в гр. Разград, с акт №  **, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1.             Родителските права относно роденото от брака дете: Хр. Пл. П. с ЕГН ********** се предоставят за упражняване на бащата - П.Х.П..

2.             Ненавършилото осемнадесет години дете Хр. Пл. П. с ЕГН ********** ще има следното местоживеене, настоящия адрес на бащата: гр. Разград, ул. „Св.Климент” № 6

3.             Определя се следният режим на лични отношения на детето с майката: всеки първа и трета събота и неделя от месеца от 09.00часа /в събота/ до 18.00 часа /в неделя/, както и 10 /десет/ дена през пролетната ваканция и 30 /тридесет/ дена през лятната ваканция, несъвпадащи с платения годишен отпуск на бащата.

4.             Майката - Д.Б.П. с ЕГН ********** се задължава да плаща чрез бащата П.Х.П. между от 1 /първо/ до 10 /десето/ число на текущия месец издръжка на детето си – Хр. Пл. П. с ЕГН **********, в размер на 90 (деветдесет) лева месечно, до навършване на пълнолетие на детето или до настъпване на обстоятелства, погасяващи това задължение.

5. След прекратяването на брака съпругата Д.Б.П., ЕГН **********, ще възстанови фамилното си име от преди този брак – ХР.

6. Страните нямат претенции за издръжка един към друг.

7. Страните нямат взаимни претенции към притежаваните от всеки от тях банкови сметки.

8. Страните нямат придобити по време на брака недвижими имоти, а движимите вещи са поделили доброволно помежду си и нямат взаимни претенции от имуществен характер.

9. Разноските по делото се поемат от всяка от страните по равно.

ОСЪЖДА П.Х.П., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от  20  лв. /двадесет лева/ за държавни такси.

ОСЪЖДА Д.Б.П., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 99.80 лв. /деветдесет и  лева/ за държавни такси.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението в частта му относно присъждането на държавните такси, подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Разград. В останалата си част решението е окончателно и не подлежи на обжалване.   

Да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, а относно допусната промяна на име – и на съответното бюро за съдимост, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: