Р Е Ш Е Н И Е

Номер 280                              23.07.2015 г.                                      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На двадесет и втори   Юли                                     две хиляди и петнадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар      П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№1083 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

           

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между П.Д.Р., ЕГН ********** *** и П.Р.Р., роден на *** г. в гр.Римини, Италия с постоянен адрес *** на 15.01.2008 г. в Обединени арабски емирства, Дубай, за който в Република България е съставен акт за граждански брак №*** г. на Община Разград поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49  от СК.

          На основание чл.49, ал.5 от СК УТВЪРЖДАВА сключеното между съпрузите споразумение, с което:

1.     Упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отглеждането и възпитанието на роденото от брака им дете Р. К. Р., ЕГН ********** се предоставят на П.Д.Р., ЕГН ********** ***, като бащата П.Р.Р., роден на *** г. в гр.Римини, Италия с постоянен адрес *** ще има право да вижда Р. К. Р., ЕГН ********** по взаимна преценка и при неограничен режим.

2.     П.Р.Р., роден на *** г. в гр.Римини, Италия с постоянен адрес ***  СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете Р. К. Р., ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител П.Д.Р., ЕГН ********** *** месечна издръжка в размер на 1000 /хиляда/ евро, считано от влизане в сила на съдебното решение, както и всички разноски, свързани с обучението на Р. К. Р., вкл. и тези за висшето му образование.

3.     Придобитите от съпрузите по време на брачното им съжителство движими вещи, които по смисъла на закона представляват съпружеска имуществена общност са разпределени между тях преди завеждането на исковата молба за прекратяване на брака.

4.     П.Р.Р., роден на *** г. в гр.Римини, Италия с постоянен адрес ***   се задължава да участва в подсигуряването на жилище за ползване от майката и детето.

5.     След прекратяването на брака съпругата ще продължи да носи брачното си фамилно име Р..

          ОСЪЖДА П.Р.Р., роден на *** г. в гр.Римини, Италия с постоянен адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса 35 лв. /тридесет и пет лева/ за прекратяването на брака и държавна такса 1 408,20 лв. /хиляда четиристотин и осем лева и двадесет стотинки/ върху размера на издръжката.

          ОСЪЖДА П.Д.Р., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса в размер на 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                   

                    

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: