Р Е Ш Е Н И Е

Номер 278                                          03.08.2015 г.                                      гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На двадесет и първи юли                                         две хиляди и петнадесета година

в публично заседание в състав:

 

Председател: С. ЧОЛАКОВА

секретар   П.Т.

 прокурор

като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 109 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ИЗМЕНЯ МЕРКИТЕ за упражняване на родителски права, за режим на лични отношения и за заплащане на издръжка, определени с решение по бр.д.№***г. по описа на РРС, като ПРЕДОСТАВЯ упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето Д.Д.В., ЕГН ********** на бащата Д.В.И., ЕГН ********** и определя местоживеенето при него, като определя РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на детето с майката К.С.А., ЕГН ********** всяка първа и трета седмица от месеца от 9 часа  в събота до 18 часа в неделя, един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата, както и по един ден - втория ден на официалните празници Коледа и Великден  от 10 часа на същия до 10 часа на следващия ден

ОСЪЖДА К.С.А., ЕГН **********, ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете Д.Д.В., ЕГН ********** чрез бащата Д.В.И., ЕГН **********  ежемесечна парична издръжка в размер на 100 лв. /сто лева/, считано от  26.01.2015г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, налагащи нейното изменяване или прекратяване.

            ОСЪЖДА К.С.А., ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса в размер на 144лв. /сто четиридесет и четири лева/.

            На основания чл.242 ал.1 от ГПК съдът постановява предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

            Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: