Р Е Ш Е Н И Е

Номер                                       13.08.2015 г.                            гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                       състав

На тринадесети август                                                две хиляди и петнадесета година       

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар   П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№1209 по описа за 2015 г.

Р Е Ш И :

НАЛАГА мерки за  ЗАЩИТА на  П. К.М., ЕГН ********** за извършена от  К.М.П., ЕГН ********** проява на домашно насилие на 05.07.2015 г., като:

            ЗАДЪЛЖАВА К.М.П., ЕГН ********** *** да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на  П. К.М., ЕГН **********.

ЗАБРАНЯВА К.М.П., ЕГН ********** *** да приближава малолетния си син П. К.М., ЕГН **********  на по-малко от 150 метра, жилището, находящо се в гр.Разград, ж.к.”Орел”, бл***, вх.Б, ап***, ОУ “Отец Паисий” гр.Разград и местата за социални контакти и отдих на П. К.М., ЕГН ********** на по-малко от 150 метра за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, считано от влизане в сила на съдебното решение.

ВРЕМЕННО ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на П. К.М., ЕГН ********** при майката С.П.С. на адрес *** за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, считано от влизане в сила на съдебното решение.

ЗАДЪЛЖАВА К.М.П., ЕГН ********** *** да посещава специализирана програма в Центъра на НПО гр.Разград, след предварителна уговорка на тел. 0898552688 до 24.08.2015 г.

            ПРЕДУПРЕЖДАВА К.М.П., ЕГН ********** *** за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.2 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението  задържа нарушителя и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

            Решението в тази му част подлежи на незабавно изпълнение.

            Да се издаде заповед за съдебна защита.

            ОСЪЖДА К.М.П., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 200 лв. /двеста лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашното насилие  и по сметка на РРС държавна такса 50 лв. /петдесет лева/.

            Решението подлежи на обжалване пред РОС в 7-дневен срок от връчването

на страните.                          

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: